Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prynt Pocket premení už aj Android smartfóny na instantné fotoaparáty

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Prynt vydala už v roku 2015 svoju prvú modulárnu prídavnú jednotku, ktorá vytvorila zo smartfónu niečo podobné ako je instantný fotoaparát Polaroid. Prvý model mal trocha objemný dizajn, no potom nasledovala verzia Prynt Pocket, ktorá sa zmenšila na polovicu. Spočiatku bola ponúkaná len pre majiteľov iPhone, no teraz výrobca vyvinul verziu Prynt Pocket aj pre smartfóny s operačným systémom Android.

Nová verzia modulu pre instantnú fotografiu Prynt Pocket pre Android smartfóny vyzerá byť rovnaká s predchádzajúcou pre iPhone. Obe zariadenie sa umožňujú priame pripojenie smartfónov priamo do jednotky. Jediným limitom je pripojenie USB-C, ktorým nemusia disponovať staršie alebo lacnejšie smartfóny.

Prynt Pocket pre Android pre vytlačenie fotografií rovnako používa samolepiaci papier a dokáže vytlačiť približne 20 fotiek na jedno nabitie. Zariadenie používa technológiu tepelnej tlače bez atramentu ZINK, je potrebné aby používatelia kupovali od spoločnosti vlastný tlačový papier. Je to určité obmedzenie, ktoré môže byť pre niektorých nepríjemné.

Externý modul Prynt Pocket for Android pre tlač instatných fotografií zo smartfónu.

Novinkou zariadenia Prynt Pocket pre Android je začlenenie technológie takzvanej rozšírenej reality. Pomocou aplikácie jednoducho vytvoríte krátke video, z ktorého sa vygeneruje a vytlačí statická snímka. Keď sa vytlačená fotografia prezerá prostredníctvom aplikácie, na displeji sa v nej zobrazí pohyblivé video. Je to funkcia, ktorá môže byť pre viacerých používateľov zábavná, no je otázne ako dlho vydrží, kým sa na ňu zabudne.

Externý modul Prynt Pocket for Android pre tlač instatných fotografií zo smartfónu.

Zariadenie Prynt Pocket for Android je momentálne predmetom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 119 dolárov. Hoci do konca kampane zostáva ešte 20 dní, už teraz sa podarilo prekročiť požadovanú sumu 50 000 dolárov. Dodávka prvých kusov zariadení pre podporovateľov kampane je naplánovaná až na apríl 2018. Výrobca si zrejme pre istotu nechal nejakú bezpečnú časovú rezervu, hoci má za sebou už niekoľko podobných modelov.

Externý modul Prynt Pocket for Android pre tlač instatných fotografií zo smartfónu.