Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

V Bratislave bol pekne po vojensky otestovaný smartfón LG Q6

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

O funkciách smartfónu LG Q6 z dielne juhokórejského výrobcu sme už čo to popísali. Tento vydarený kúsok sa okrem iného pýši aj splnením amerického vojenského štandardu MIL STD 810G, ktorý dokazuje jeho odolnosť voči poškodeniu v náročných podmienkach.

Aby to nebolo síce presvedčivé, no pre nás používateľov stále len papierové vyjadrenie, rozhodla sa spoločnosť LG pre neštandardné testy smartfónu Q6 priamo v teréne v areáli Hero Factory v Bratislave. Samozrejme nechýbala pritom ani naša redakcia a tak sme sa na vlastné oči mohli presvedčiť, že nová Q6 toho vydrží naozaj veľa.

Pri páde bežného smartfónu z menšej výšky môže vo väčšine prípadov prasknúť displej alebo sa poškodí telo. Čo sa však stane, ak na takýto smartfón vystrelíte z painballovej pištole? Taký náraz sa dá prirovnať k pádu na ostrú hranu z naozaj veľkej výšky. V rámci testovania odolnosti displeju tak boli na telo obrneného transportéru položené dva smartfóny – LG K10 a LG Q6. Odborník z Hero Factory potom zo vzdialenosti necelých dvoch metrov začal na smartfóny strieľať z paintballovej pištole. A výsledok?

Michal Domin z LG Electronics Slovakia drží zatiaľ nepoškodený smartfón LG Q6.

Do testu odolnosti displeja sa zapojil model LG K10 (vľavo) a LG Q6 (vpravo).

Smartfón LG K10 mal prasknutý displej už po prvom zásahu painballovej guličky, zatiaľ čo Q6tka si bez problémov poradila nielen s prvou strelou, no displej smartfónu odolával aj pri strele druhej, tretej a dokonca aj štvrtej. Až presný piaty zásah dokázal odolnosť smartfónu konečne prekonať. A aby toho nebolo málo, mohli sme si naživo overiť aj celkovú odolnosť Q6tky.

Na tento účel poslúžil už spomínaný obrnený pásový transportér s impozantnou váhou, ktorého cieľom bolo prejsť cez zapnutý smartfón LG Q6. Prostredníctvom smartfónu pritom bolo počas testu streamované živé vysielanie moderátorov z rádia Europa 2 na sociálnu sieť Facebook. Hoci sme viacerí po predošlej streľbe dúfali, že Q6tka úplne prežije aj prejazd transportérom, nestalo sa tak. Ťažké pásy odviedli svoju prácu a displej smartfónu bol poriadne popraskaný.

Displej smartfónu LG K10 nevydržal už po prvom zásahu z paintballovej pištole.

Displej smartfónu LG Q6 si hravo poradil so štyrmi streľami a displej sa poškodil až pri piatej strele.

No veľkým prekvapením pre všetkých zúčastnených bolo nakoniec zistenie, že elektronika v smartfóne odolala aj tomuto náporu, pretože živé vysielanie z miesta akcie cez smartfón fungovalo aj naďalej, akurát ho moderátori cez poškodený displej už nevedeli stopnúť.

LG Q6tka tak aj v týchto netradičných testoch dokázala, že smartfón s prémiovými funkciami, ako je displej FullVision s pomerom strán 18 : 9 či zadná a predná kamera s pokročilými technológiami, nemusí mať krehké telo, ktoré toho nevydrží veľa ani v bežných podmienkach. Nás odolnosť smartfónu LG Q6 rozhodne presvedčila.

Smartfón LG Q6 sa statočne postavil aj pásom obrneného transportéra.

Prechod obrneným transportérom síce neprežil displej, no na neuverenie elektronika smartfónu LG Q6 fungovala aj naďalej.