Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rodina smartfónov Huawei Mate 10 získala samostatný čip pre umelú inteligenciu

Rodina smartfónov Huawei Mate 10 získala samostatný čip pre umelú inteligenciu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Huawei odhalila rodinu smartfónov HUAWEI Mate 10, ktorá otvorí dvere novým mobilným aplikáciám s umelou inteligenciou (AI). HUAWEI Mate 10, HUAWEI Mate 10 Pro a PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 10 sú prevratné AI zariadenia, ktoré kombinujú inovatívny hardvér, mobilnú počítačovú platformu Kirin 970 a zjednodušené prostredie EMUI 8.0.

Séria HUAWEI Mate 10 pokračuje v štýle vynikajúceho výkonu produktu a dlhej životnosti batérie pri integrácii novej duálnej fotografickej technológie od spoločnosti Leica.

„Vstupujeme do veku inteligencie, umelá inteligencia už nie je virtuálny koncept, ale niečo, čo sa skutočne prelína s každodenným životom. AI má potenciál zvýšiť užívateľský komfort, poskytnúť cenné služby a zlepšiť výkonnosť produktov, "povedal Richard Yu, CEO spoločnosti Huawei Consumer Business Group." „Séria HUAWEI Mate 10 predstavuje prvú mobilnú jednotku na spracovanie neurónových sietí s umelou inteligenciou a spúšťa tým novú éru inteligentných smartfónov."

Smartfón Huawei Mate 10 Pro.

Nová mobilná architektúra s AI pre inteligentné mobilné zážitky

 

HUAWEI Mate 10 a HUAWEI Mate 10 Pro sú prvé zariadenia poháňané novým procesorom Kirin 970, ktoré prinášajú vylepšenia AI pre rýchlejší a osobnejší mobilný zážitok. Kirin 970 je zhotovený pokročilým TSMC 10 nm postupom a vybavený 8-jadrovým procesorom ARM Cortex, prvým 12-jadrovým GPU Mali G72 a prvým NPU navrhnutým špeciálne pre mobilné zariadenie. Kirin 970 má tiež nový duálny ISP pre inteligentnú fotografiu riadenú AI.

Vďaka špecializovanej NPU, kombinovanej s inovatívnou architektúrou HiAI pre mobilné výpočty, prináša Kirin 970 o 25 percent lepší výkon a o 50 percent vyššiu energetickú účinnosť pri úlohách súvisiacich s AI, v porovnaní s 4-jadrovým procesorom Cortex-A73. Mate je najrýchlejším radom smartfónov na svete, ktoré podporujú super rýchle LTE pripojenie a vysokú rýchlosť sťahovania. Zariadenia HUAWEI Mate 10 a HUAWEI Mate 10 Pro sú dodávané s duálnou podporou 4G SIM a dvojitým pripojením VoLTE.

Kombináciou individuálnej a kolektívnej AI v zariadení prináša nový rad HUAWEI Mate používateľom okamžitú odozvu, vrátane rozpoznávania scén a objektov pomocou AI, či zrýchlenia prekladov využitím AI. Kirin 970 je otvorená mobilná výpočtová platforma použiteľná pre tretie strany. Je vhodná na vytvorenie nových, dosiaľ nepredstaviteľných AI aplikácií, ktoré rozšíria možnosti využitia výpočtovej sily Huawei v rámci celého hodnotového reťazca.

Smartfóny Huawei Mate 10.

Nová úroveň komfortu vďaka skvelému dizajnu

 

HUAWEI Mate 10 je vybavený úplne novým displejom FullView s ohromujúcou obrazovkou, rozmermi 5,9 palcov, displejom 16:9 s minimálnym rámovaním a technológiou HDR10 na podporu živých farieb.

6-palcový HUAWEI Mate 10 Pro je vybavený OLED displejom 18:9, vysokým pomerom obrazovky k telu a HDR10 pre dynamické sledovanie videa.

Ikonické zariadenie má 3D sklenené telo, ktoré je symetricky zakrivené na všetkých štyroch stranách pre pohodlné držanie. Na zadnej strane zariadenia je vytvorený reflexný pás, ktorý zvýrazňuje nový duálny fotoaparát Leica.

HUAWEI Mate 10 Pro je tiež odolný voči vode a prachu.

Smartfóny Huawei Mate 10 Pro.

Duálny fotoaparát Leica a AI manažment riadenia batérií

 

Spoločnosť Huawei opäť spolupracuje s nemeckou fotografickou legendou Leica. Tentokrát na tvorbe duálneho fotoaparátu pre HUAWEI Mate 10 a HUAWEI Mate 10 Pro. Kombinuje 12-megapixelový RGB a 20-megapixelový monochromatický čip, optickú stabilizáciu obrazu (OIS), najväčšiu clonu s f/1.6 na svete pre oba objektívy, Bokeh efekt a digitálny zoom s podporou AI.

Nová AI funkcia rozpoznávania scény a objektov v reálnom čase, ktorá automaticky vyberá nastavenia fotoaparátu na základe objektu a prostredia, podporuje pokročilú funkciu digitálneho priblíženia s funkciou detekcie pohybu pomocou AI pre jasnejšie portréty a ostrejšie snímky objektov.

Mobilné zariadenia HUAWEI Mate 10 a HUAWEI Mate 10 Pro sú vybavené vysokokapacitnými 4000 mAh batériami HUAWEI SuperCharge, obsahujúcimi systém správy batérií, ktorý rozumie správaniu používateľov a inteligentne vyčleňuje zdroje na maximalizáciu životnosti batérie.

Zariadenie podporuje rýchle nabíjanie nízkym napätím (4,5V/5A), a to ponúka doplnenie kapacity zariadenia od 1 % do 20 % za 10 minút a 1 % až 58 % za 30 minút2. Okrem toho je HUAWEI SuperCharge prvou technológiou na svete, ktorá získala ocenenie TÜV Fast-Charge Safety Certification, certifikát bezpečného nabíjania koncového zariadenia.

Oba produkty prichádzajú s úplne novým prostredím EMUI 8.0 od spoločnosti Huawei, postavenom na operačnom systéme Android™ 8.0. Medzi prelomové funkcie patrí Engine AI, ktorý plne využíva možnosti Kirin 970; AI zrýchlený prekladateľ, ktorý prináša rýchlejší a presnejší interaktívny preklad; jednoduchá projekčná funkcia na pripojenie novej série Huawei Mate na väčšiu obrazovku, buď zrkadlenie alebo rozšírenie displeja smartfónu pre použitie ako pri klasickom počítači.

Smartfón Huawei Mate 10 Pro.

Nové doplnky

 

Huawei predstavuje okrem mobilných zariadení aj tri nové doplnky zo série HUAWEI Mate 10: EnVizion 360 stupňová externá kamera, SuperCharge™ power banka, a Smart Scale (inteligentná mierka);

• Externá, pripojiteľná 360-stupňová kamera EnVision dokáže snímať 5K fotografie a 360-stupňové videá s rozlíšením 2K, viacerými režimami prehliadnia pre kreatívne zdieľanie na sociálnych sietach;

• SuperCharge™ power banka spoločnosti Huawei podporuje rýchle nabíjanie s nízkym napätím 4,5V/5A;

• The Smart Scale (inteligentná váha) dokáže sledovať a analyzovať informácie o zdraví, ako je percento telesného tuku a index telesnej hmotnosti prostredníctvom mobilnej aplikácie.

Doplnky k smartfónom Huawei Mate 10 a Huawei Mate 10 Pro.

Cena a dostupnosť modelu Mate 10 Pro

 

Huawei Mate 10 Pro bude na Slovensku dostupný približne v druhej polovici novembra, a to za 789 EUR, vo farebných variáciách Titanium Gray, Mocha Brown a Midnigh Blue.

Mate 10 lite z produktovej série Mate 10: Smartfón s FullView displejom, štyrmi kamerami
a parametrami vyššej triedy

 

HUAWEI Mate 10 Lite je cenovo najdostupnejším prírastkom novej série Mate. Na predajniach ho môžete očakávať začiatkom novembra v atraktívnych odtieňoch Graphite Black, Prestige Gold a Aurora Blue. Očarí vás takmer bezrámovým FullView displejom s uhlopriečkou 5,9 palca a rozlíšením FHD+ 2160x1080 Mpx.

Jeho zadný fotoaparát používa dva senzory 16 Mpx a 2 Mpx pre dokonalé fotografie, a to i s efektom Bokeh. Predný fotoaparát má taktiež dva senzory 13 Mpx a 2 Mpx pre dokonalé selfie. Fotografovať môžete bez obmedzení vďaka 64 GB ROM a priestoru pre microSD pamäťovú kartu až do veľkosti 256 GB. Vysokú výpočtovú rýchlosť Mate 10 lite zaisťuje Kirin 659 s ôsmimi jadrami a operačnou pamäťou s kapacitou 4 GB. O výdrž HUAWEI Mate 10 Lite sa postarala vysoko kapacitná 3340 mAh batéria.

Cena a dostupnosť modelu Mate 10 Lite

 

Huawei Mate 10 Lite bude na Slovensku dostupný začiatkom novembra, a to za 389 EUR, vo farebných variáciách Graphite Black, Prestige Gold, Aurora Blue.

Smartfón Porsche Design Huawei Mate 10.

(Zdroj: Tlačová správa Huawei)