Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bezdrôtová nabíjačka Pi nabije viaceré zariadenia naraz aj bez podložky

Bezdrôtová nabíjačka Pi nabije viaceré zariadenia naraz aj bez podložky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V dnešnej dobe je moderné bezdrôtové nabíjanie mobilných zariadení, no táto technológia má stále isté obmedzenia. Potrebujete aj tak svoje zariadenie položiť na nejakú podložku alebo disk a nehovoriac o tom, že nabíjanie viacerých zariadení naraz či ich používanie počas nabíjania nie je často možné.

Nová bezdrôtová nabíjacia stanica s jednoduchým názvom Pi, ktorá je vyhotovená v tvare kužeľa, však sľubuje bezkontaktné nabíjanie aj viacerých mobilných zariadení naraz. Nabíjačka Pi dokáže dodať elektrickú energiu pre smartfóny a iné prenosné zariadenia až do vzdialenosti 30 centimetrov a naraz obslúži až štyri zariadenia bez toho, aby značným spôsobom klesla úroveň nabíjania.

Bezdrôtová nabíjacia stanica Pi.

Vo vnútri nabíjacej stanice Pi sa ukrýva rezonančná indukčná technológia, čo je rovnaká technológia, ktorá sa používa v štandardných priemyselných nabíjačkách Qi. V tomto prípade je však tajomstvo ukryté v algoritme lúča, ktorý dokáže vytvoriť magnetické polia okolo zariadenia. Zatiaľ čo tento typ výpočtov by zvyčajne potreboval plnohodnotný počítač, tvorcom nabíjačky Pi sa podarilo výpočtovú silu efektívne zapracovať do oveľa menšieho a lacnejšieho zariadenia.

Bezdrôtová nabíjacia stanica Pi.

Vďaka tomu sa dajú mobilné zariadenia nabíjať v blízkom dosahu okolo nabíjačky Pi a nemusia ležať na nej. Kompatibilné sú akékoľvek telefóny alebo tablety s podporou Qi štandardu, ako sú napríklad nové smartfóny iPhone 8 a 8 Plus. Nabíjané zariadenia sa pritom dajú používať, tak ako keď ich nabíjate cez klasickú káblovú nabíjačku.

Nabíjacia stanica Pi by sa mala začať predávať v priebehu roka 2018 za cenu pod 200 dolárov.

Bezdrôtová nabíjacia stanica Pi.