Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartfón LG V30 vytýčil nové hranice prémiového nakrúcania videí

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejská spoločnosť LG sa na výstave IFA v Berlíne pochválila dlho očakávaným smartfónom V30, ktorý sa stal novou vlajkovou loďou série V. Model LG V30 je vybavený mnohými inováciami, medzi ktoré patrí prvý sklenený objektív s clonou F1.6, OLED displej FullVision, režim Cine Video pre nakrúcanie videí vo filmovej kvalite, či kvalitné audio s Hi-Fi Quad DAC.

Smartfón LG V30 je charakteristický svojimi výkonnými funkciami pre nakrúcanie videí. Jeho hlavný zadný fotoaparát s rozlíšením 16 megapixlov je vybavený clonou F1.6, ktorá umožňuje priechod väčšieho množstva svetla pre jasnejšie a dynamické zábery. Sklenená šošovka poskytne presnejšie farby a jasnejší obraz oproti bežne používanej plastovej. Druhý širokouhlý objektív v duálnom fotoaparáte má rozlíšenie 13 megapixlov a prináša až o dve tretiny menšie skreslenie okrajov v porovnaní s modelom LG V20.

Smartfón LG V30.

Smartfón LG V30.

Nový režim Cine Video umožní používateľom produkovať videá vo filmovej kvalite vďaka výkonným funkciám Cine Effect a Point Zoom. Používateľ má k dispozícii paletu 15 predvolieb, ktoré dodajú videám jedinečný filmový efekt. Vďaka širokému dynamickému rozsahu a farebnému gamutu sa tak dajú dosiahnuť presnejšie detaily obrazu.

LG V30 získal ako prvý smartfón 6 palcový OLED FullVision displej s tenkými rámami po okrajoch. Displej má rozlíšenie QHD+ (2880 x 1440 bodov) a jeho pomer strán je 18 : 9. Samotný smartfón má pevné telo vyrobené z hliníku, ktoré je z oboch strán chránené Corning Gorilla Glass 5. Nechýba ani ochrana proti vode a prachu v kategórii IP68. Smartfón s hrúbkou len 7,3 milimetra a váhou 158 gramov si tiež prešiel vojenskými testami MIL-STD 810G.

Smartfón LG V30.

Smartfón LG V30.

V30tka je poháňaná procesorom Snapdragon 835 spolu so 4 GB operačnej pamäte RAM a bude k dispozícii s vnútorným úložiskom s kapacitou 64 GB alebo 128 GB. O kvalitný zvuk sa postará Hi-Fi Quad DAC, ktorý vyladili zvukoví inžinieri zo spoločnosti Bang & Olufsen. Druhý displej, ktorý bol charakteristický pre smartfóny série V sa vyvinul do novej funkcie Always-on Display a Floating Bar, čiže sa stal súčasťou OLED displeja smartfónu.

Batéria s kapacitou 3300 mAh sa po úplnom vybití dá vďaka funkcii Quick Charge 3.0 nabiť na 50 percent svojej kapacity za približne 30 minút. Smartfón je vybavený čítačkou odtlačkov prstov pre bezpečný prístup, no dá sa využiť aj nová funkcia odomykania telefónu hlasovým povelom pomocou vopred zvolených slov.

Smartfón LG V30.

Smartfón LG V30.

Nový smartfón LG V30 sa začne predávať od 21. septembra najprv v Južnej Kórei, nasledovať budú kľúčové trhy v Severnej Amerike, Ázii, Európe, Afrike a na Strednom Východe. V30tka bude dostupná v štyroch farebných prevedeniach: Aurora Black, Cloud Silver, Moroccan Blue a Lavender Violet, v závislosti od regiónu predaja.

Smartfón LG V30.

Smartfón LG V30.