Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Moto Z2 Play: Hravý smartfón s množstvom modulárnych vylepšení

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
18. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ako sa dá čo najlepšie využiť mobil? Touto otázkou sa okrem iných mimoriadne intenzívne zaoberali aj vývojári z čínskeho Lenova a ich odpoveďou na to je už druhá generácia smartfónu, teda vlajkovej lode, v triede MOTO.

Aj tentoraz prichádza nový MOTO Z2 Play s možnosťou pripájať k základnému telu rôzne moduly - číže MOTO MODS. Už aj v základe si však mobil doprial peknú výbavu. Ako sa na nasledovníkov patrí, aj druhá generácia prichádza tenšia, ľahšia a výkonnejšia oproti prvej. Postaral sa o to systém Android 7.1.1 spolu s procesorom Qualcomm Snapdragon 626, so 4 GB operačnou pamäťou a s 5,5 palcovým FULL HD SUPER AMOLED displejom.

Už samozrejmosťou pri tejto MOTO rodine je ovládanie navigácie v menu len cez tlačidlo HOME a tiež známe Moto Actions, ktoré zjednodušujú ovládanie mobilu cez jednoduché gestá a pohyby smartfónu.

Smartfón Lenovo Moto Z2 Play.

Vylepšenia dostala do vienka aj kamerová výbava. Zadná, 12 megapixelová kamera, s pomerne veľkými snímacími bodmi, si dokáže so zaostrovaním poradiť vďaka dvojitej technológii. Nechýba tu zaostrovanie cez fázovú detekciu, známe zo zrkadloviek, ktoré dopĺňa laserový autofokus. Rovnakú veľkosť snímacích bodov, teda 1,4 mikrometra, má aj predná kamera, a tak by mali byť aj vďaka tomu dobre zvládateľné selfie fotky i pri horšom osvetlení.

3000 mAh batéria by mala smartfón udržať pri živote viac ako deň. Nabíja sa cez konektor USB-C. Ďalší konektor, na zadnej strane, už slúži na pripojenie povestných MODS modulov. S novou Z2 play pritom prichádza nová výbava aj v tomto smere. Či je to vynovený externý reproduktor JBL SoundBoost 2, externá batéria, projektor alebo dokonca pripojiteľný fotoaparát Hasselblad, všetko to možnosti smartfónu výrazne rozširuje. No a po novom sa do rodiny pridáva aj GamePad, ktorý premení smartfón na mobilnú hernú konzolu.

MOTO Z2 Play je teda primeraným nasledovníkom prvej generácie, ktorá nielen zachováva pôvodnú funkcionalitu, ale na druhej strane prináša i viaceré vylepšenia.