Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vlajková loď Nokia 8 sa môže smelo pustiť do boja o predné priečky

Vlajková loď Nokia 8 sa môže smelo pustiť do boja o predné priečky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Značka mobilných telefónov Nokia sa vracia späť v plnej sile vďaka šikovným vývojárom z fínskej spoločnosti HMD Global. K smartfónom strednej triedy Nokia 6, Nokia 5 a Nokia 3 totiž práve pribudla nová vlajková loď Nokia 8 s podporou nového operačného systému Android 8. Smartfón sa môže pochváliť kvalitnými komponentmi či prémiovým fotoaparátom. To všetko ho stavia na úroveň vlajkových lodí od najväčších hráčov na trhu so smartfónmi.

Značka Nokia vyvoláva nostalgické spomienky a jej opätovné oživenie spoločnosťou HMD Global, ktorá je zložená z bývalých manažérov spoločnosti Nokia, vyvolalo množstvo pozitívnych reakcií od spotrebiteľov. Ukázalo sa teda, že história značky môže byť pre viacerých ľudí dostatočným lákadlom, čoho sa HMD Global snaží využiť v plnej miere.

Nový smartfón Nokia 8 má 5,3 palcový dotykový displej s rozlíšením QHD (2560 x 1440 bodov), ktorý využíva technológiu LCD. V útrobách bije srdce procesoru Snapdragon 835, ktorému sekunduje grafický procesor Adreno 540 spolu s operačnou pamäťou 4 GB RAM. Vnútorné úložisko má kapacitu 64 GB a samozrejme nechýba možnosť jeho rozšírenia prostredníctvom microSD karty. Tieto špecifikácie by teda mali bez problémov uspokojiť aj tých najnáročnejších používateľov.

Spoločnosť HMD Global predstavila svoju prvú vlajkovú loď Nokia 8.

Jedným z hlavných lákadiel nového telefónu je jeho 13 megapixlový fotoaparát s duálnym objektívom, ktorý sa môže pochváliť optikou Carl Zeiss či optickou stabilizáciou obrazu. Fotoaparát zvláda nakrúcať videá v rozlíšení 4K a disponuje aj takzvaným režimom „bothie“, ktorý umožní súčasné snímanie fotografií alebo videí z predného a zadného fotoaparátu v štýle rozdelenej obrazovky. Poteší aj fakt, že videozáznam môže byť obohatený 360 stupňovým zvukom.

Nový smartfón Nokia 8 sa môže pochváliť 13 megapixlovým duálnym fotoaparátom s optikou Carl Zeiss.

Nokia 8 s hrúbkou 7,3 milimetra má jemne zakrivené hrany rámu a je odolná voči striekajúcej vode v kategórii IP54. Batéria si prináša slušnú kapacitu 3090 mAh, čo by malo byť dostačujúce pre celodennú prevádzku. Smartfón beží na operačnom systéme Android 7.1.1. Nougat, no čoskoro by sa mal dočkať aktualizácie na nový Android O (verzia 8.0).

Nový smartfón Nokia 8 sa začne predávať od septembra za cenu 599 EUR, pričom bude k dispozícii v štyroch farbách, nazvaných ako Polished Blue, Tempered Blue, Polished Copper a Steel.

Nový smartfón Nokia 8 má 5,3 palcový dotykový displej s rozlíšením QHD (2560 x 1440 bodov), ktorý využíva technológiu LCD.