Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Moto Z2 Force: Vlajková loď modulárneho a odolného smartfónu od Lenovo

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Lenovo po uvedení modelov smartfónov strednej triedy Moto Z2 Play konečne predstavila svoju vlajkovú loď smartfónu pre rok 2017. Je ním smartfón Moto Z2 Force, ktorý sa môže pochváliť technológiou ShatterShield proti poškodeniu displeja, modulárnym prístupom a parametrami, ktoré sa v záplave vlajkových lodí smartfónov konkurencie rozhodne nestratia.

Nový smartfón Moto Z2 Force si zachoval rovnaký modulárny prístup, ako jeho starší brat Moto Z2 Play a vlajkové lode z minulého roka. To znamená, že používateľ si môže rozšíriť schopnosti smartfónu prostredníctvom prídavných modulov, ako je napríklad reproduktor JBL, fotoaparát Hasselblad, extra batéria, projektor a iné. Novinkou v rozšíriteľných moduloch je pritom 360 stupňový fotoaparát za cenu 300 dolárov, ktorý sa pripája k hornej strane smartfónu pre zachytenie celej scény okolo vás.

Spoločnosť Lenovo predstavila nový modulárny smartfón Moto Z2 Force.

Čo sa týka špecifikácií, Moto Z2 Force dokáže udržať krok s ostatnými vlajkovými loďami pre rok 2017. Je poháňaný procesorom Snapdragon 835 spolu s operačnou pamäťou RAM vo veľkosti 4 GB alebo 6 GB, podľa regiónu predaja. Jeho 5,5 palcový AMOLED displej má rozlíšenie 2560 x 1400 pixlov a je chránený špeciálnou technológiou ShatterShield proti prasknutiu. K odolnosti smartfónu prispieva aj to, že jeho telo je vyrobené z hliníkovej zliatiny zo série 7000.

Smartfón Lenovo Moto Z2 Force dostal do výbavy duálny fotoaparát s jedným monochromatickým a druhým farebným snímačom.

Nadšencov fotografovania poteší duálny zadný fotoaparát s rozlíšením 12 megapixlov, z ktorého jeden snímač je monochromatický a druhý farebný, rovnako ako má smartfón Huawei P10. To používateľom prinesie zopár šikovných fotografických trikov, ako je napríklad udržanie popredia záberu v ostrom zaostrení, zatiaľ čo pozadie je rozmazané.

Kapacita batérie je síce len 2730 mAh, no spoločnosť Lenovo sľubuje celodennú výdrž v poriadnej záťaži. Nechýba ani slot pre microSD kartu, ktorý rozšíri vnútorné úložisko smartfónu s už aj tak slušnou kapacitou 64 GB alebo 128 GB.

Nový smartfón Moto Z2 Force bude dostupný od 10. augusta vo farebnom prevedení v čiernej, zlatej alebo mesačne šedej farbe. Cena a špecifikácie smartfónu budú závisieť od regiónu, v ktorom sa bude predávať.

Smartfón Lenovo Moto Z2 Force má svoj 5,5 palcový AMOLED displej chránený technológiou ShatterShield.