Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

„Giga zážitky“ od Orange vytvorili na festivale Pohoda nové rekordy

„Giga zážitky“ od Orange vytvorili na festivale Pohoda nové rekordy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čo sa stalo na Pohode, nezostalo na Pohode ani tento rok. Neopakovateľnú atmosféru, momenty z koncertov i „giga zážitky“, ktorými návštevníkov zásoboval Orange počas celého festivalu, nezostali len v areáli trenčianskeho letiska.

Aj počas tohto ročníka ich návštevníci zdieľali so svojimi priateľmi a blízkymi a na pohodovú vlnu tak naladili ľudí na celom Slovensku. A že bolo „giga veľa“ vecí, o ktoré sa chceli podeliť, potvrdzujú nové rekordy:

• na festivale sa tento rok prostredníctvom pevného, Wi-Fi i mobilného pripojenia prenieslo celkovo 4 363 GB dát

• v porovnaní s minulým rokom narástol objem prenesených dát o 22 %, pričom prenos dát v 4G sieti vzrástol o 124 %

• užitočnú festivalovú aplikáciu Pohoda 2017 powered by Orange, ktorá návštevníkom uľahčila orientáciu na festivale a spojila ich s aktuálnym dianím, si stiahlo a aktívne využívalo viac ako 18 600 ľudí

• živé prenosy koncertov z Orange stageu si na stránke www.orange.sk pozrelo takmer 2 500 online návštevníkov

• live streaming Vítania slnka odvysielaný ešte pred začiatkom festivalu sledovalo medzi 5. a 6. hodinou ráno 13 425 unikátnych fanúšikov a do súťaže o vstupenky a ubytovanie na Pohode sa zapojilo 1 532 fanúšikov

• v asistovaných nabíjačkárňach bolo nabitých 5 897 mobilov; návštevníci mali k dispozícii okrem nich aj prenosné nabíjačky a až 660 zásuviek na samoobslužné nabíjanie

• v areáli festivalu Orange použil viac ako 2 kilometre metalického kábla, 1,2 kilometra optickej kabeláže a 34 Wi-Fi prístupových bodov, ktoré zabezpečili kvalitné internetové Wi-Fi pripojenie

• diskusie v Optimistane Nadácie Orange boli interaktívne, len prostredníctvom aplikácie položili návštevníci diskutujúcim 114 otázok

„Giga zážitky“ od Orange vytvorili na festivale Pohoda nové rekordy.

Orange ako hlavný partner festivalu Pohoda už šesť rokov zabezpečuje na festivale užitočné služby, ktoré účastníkom i organizátorom poskytujú maximálny komfort vďaka technologickému zabezpečeniu, kvalitnému pokrytiu, servisu a zóny plnej zábavy i praktických služieb.

„Našou ambíciou je vytvoriť každému návštevníkovi, organizátorovi či umelcovi na festivale také používateľské podmienky, na aké sú zvyknutí v bežné dni. Pohoda je skutočne o emóciách, atmosfére a zážitkoch s priateľmi, preto je podstatné, aby sa ľudia sústredili na ne a neriešili žiadne obmedzenia. Vďaka kvalitnému Wi-Fi pokrytiu areálu trenčianskeho letiska, 4G sieti a samotným návštevníkom sa nám opäť podarilo preniesť Pohodu aj za jeho brány. Veľmi sa tešíme, že Orange mohol byť tohto „giga zážitkového prenosu“ naprieč Slovenskom podstatnou súčasťou," povedala Natália Kunická, Brand Activation Manager Orangeu.

Tohtoročné rekordné čísla prenesených dát opäť potvrdili, že festivaloví nadšenci chcú byť v neustálom spojení so všetkými, na ktorých im záleží, chcú im sprostredkovať atmosféru či svoje pocity, zážitky, jedinečné a neopakovateľné festivalové momenty. Špeciálny pohodový „giga“ benefit pre zákazníkov Orangeu – 1 GB mobilných dát zadarmo - využilo na Pohode 5 877 návštevníkov.

Na festivale Pohoda 2017 sa tento rok prenieslo prostredníctvom mobilnej, pevnej a Wi-Fi siete dokopy 4 363 GB dát. Návštevníci tak presurfovali o 22 % viac dát ako vlani. Veľmi obľúbená bola free Wi-Fi, prostredníctvom ktorej návštevníci preniesli 1 493,9 GB dát. Objem prenesených dát v mobilnej 4G sieti narástol oproti minulému roku až o 124 %. „Dátovanie“ má pravdepodobne na svedomí pokles počtu hovorov oproti minulému roku, prvýkrát však návštevníci mohli volať prostredníctvom 4G siete a uskutočnili cez ňu 12 944 hovorov.

Zdieľanie Pohody za brány areálu podporili aj živé prenosy koncertov z Orange stageu, ktoré si na stránke www.orange.sk pozrelo 2 465 unikátnych užívateľov. Giga zážitky, ktoré Orange pripravil pre návštevníkov, si užili stovky ľudí. Obrovský giga stan, giga pizza, giga ping-pong, giga drink či giga šípky prekvapili návštevníkov Orange zóny a vyprodukovali okrem giga zábavy na festivale, ktorej záznam dokumentuje toto video, aj kopec príspevkov na sociálnych sieťach, viac ako desaťtisíc videní a viac ako 6 000 reakcií, komentárov či ich zdieľaní.

„Giga zážitky“ od Orange vytvorili na festivale Pohoda nové rekordy.

Špeciálne prekvapenie však ponúkol tento rok Orange festivalovým nedočkavcom ešte pred začiatkom festivalu. Fanúšikovia na facebookovej stránke Orangeu zažili kultové festivalové Vítanie slnka spojené s koncertom kapely Puding Pani Elvisovej ešte pár dní pred začiatkom festivalu. Okrem festivalového navnadenia mohli získať aj vstupenky s ubytovaním. Live streaming sledovalo medzi 5. a 6. hodinou ráno až 13 425 unikátnych fanúšikov a do súťaže sa zapojilo 1 532 fanúšikov.

Aj interaktívna festivalová aplikácia Pohoda 2017 powered by Orange, ktorá informovala návštevníkov o aktuálnom dianí a prinášala ďalšie užitočné funkcie, zaznamenala rekordný počet stiahnutí. Do svojho zariadenia si ju nainštalovalo viac ako 18 600 festivalových nadšencov, čo je 24,4 % nárast oproti minulému roku. Je to číslo, ktoré predstavuje aktívnych používateľov, to znamená, že túto užitočnú aplikáciu si nielen stiahla, ale aj aktívne využila, viac ako polovica ľudí na festivale.

Zostať na festivale v spojení je kľúčové. V nabíjačkárňach Orangeu sa nabilo 5 897 mobilov a viac ako 200 návštevníkov využilo možnosť zapožičať si prenosné nabíjačky, aby sa mohli voľne pohybovať po areáli a dopĺňať súčasne svojmu telefónu šťavu. Veľmi užitočnou službou na festivale sú zásuvky na samoobslužné nabíjanie zariadení. Tento rok mali návštevníci Orange zóny k dispozícii až 660 zásuviek na samoobslužné nabíjanie oproti minuloročným sedemdesiatim. Okrem praktickej časti so službami a Orange expertmi zastrešila Orange zóna už tradične aj priestor pre relax, zábavu a bar. Jej celkový pôdorys a dizajn navrhli renomovaní architekti len pre účely festivalu Pohoda a to tak, aby zo všetkých strán návštevníkom jednoducho sprístupnili všetky jej časti.

V Optimistane Nadácie Orange sa už po štvrtýkrát konali diskusie, ktoré pritiahli stovky záujemcov. A tí nielen počúvali názory odborníkov z mimovládnych organizácií, učiteľov, psychológov, športovcov a influencerov, ale sa do diskusií aj aktívne zapájali. Len prostredníctvom aplikácie položili diskutujúcim 114 otázok. Návštevnosť diskusií potvrdila, že témy ako hrozby online sveta, potreby zmien vzdelávania v školách, používanie internetu a technológií pri vzdelávaní či budúcnosť slovenského ľadového hokeja sú aktuálne a festivalových návštevníkov aktivovali na debatu o nich.

„Giga zážitky“ od Orange vytvorili na festivale Pohoda nové rekordy.

(Zdroj: Tlačová správa Orange)