Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sega zadarmo prináša retro hry na moderné mobilné zariadenia

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak nemáte doma z nostalgických dôvodov hernú konzolu Sega, môžete si zaspomínať na známe herné tituly už aj prostredníctvom svojho smartfónu či tabletu. K dispozícii je totiž bezplatná kolekcia retro hier pod názvom Sega Forever, ktorá pre mobilné zariadenia s operačným systémom Android a iOS prináša niektoré z najobľúbenejších hier späť do života.

„Pripojte sa aj vy k nám na ceste k opätovnému objavovaniu klasických hier vyvíjaných po dve desaťročia, ktoré môžete hrať zadarmo na mobilných telefónoch,“ hovorí pán Mike Evans, CMO Sega Mobile Division in the West v tlačovej správe. „Vytvorte si vlastný adresár Sega Forever a zhromaždite si svoje obľúbené klasiky. Vychutnajte si chvíle nostalgie na cestách alebo synchronizujte svoj Bluetooth ovládať, aby ste si mohli vychutnať zážitok podobný z herných konzol aj vo vašej obývačke.“

Sega spúšťa novú službu Sega Forever pre majiteľov smartfónov, ktorí si tak môžu zahrať klasické hry z herných konzol aj na svojom mobilnom zariadení.

Po uvedení na trh obsahuje kolekcia Sega Forever päť herných titulov z Mega Drive a Genesis: ide o hry Sonic the Hedgehog, Phantasy Star II, Comix Zone, Kid Chamelon a Altered Beast. Tieto hry sú všetky v pôvodnej podobe, no disponujú aj niekoľkými modernými funkciami, ako je ukladanie progresu na vzdialené cloudové úložisko, online tabuľky najlepších výkonov v hre a podpora pre diaľkový ovládač.

Všetky spomínané herné tituly z kolekcie Sega Forever sú už k dispozícii na bezplatné stiahnutie z obchodov Apple Store a Google Play. K dispozícii sú aj verzie bez reklám, no už treba zaplatiť sumu 1,99 USD. Spoločnosť plánuje rozširovať kolekciu hier Sega Forever pridávaním nových retro titulov každé dva týždne.

Používatelia si môžu zatiaľ zadarmo stiahnuť päť herných titulov, no Sega plánuje každé dva týžden rozširovať kolekciu Sega Forever od ďalšie retro hry.