Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Adobe Scan premení váš smartfón na skener s rozpoznávaním textu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prenosné skenery dokumentov môžu byť v niektorých prípadoch nepraktické a veľké, no vo všeobecnosti ani mobilné aplikácie moc nepomôžu, ak nie sú schopné zachytiť detaily v ručne písaných dokumentov. Spoločnosť Adobe sa snaží oba tieto problémy vyriešiť s novou mobilnou aplikáciou s jednoduchým názvom Adobe Scan.

Mobilná aplikácia Adobe Scan je určená pre mobilné zariadenia s operačným systémom iOS a Android. Používateľ si ju môže bezplatne stiahnuť a nainštalovať priamo do svojho smartfónu či tabletu a údajne tak získa kryštálovo čisté skenovanie, kdekoľvek len potrebuje.

Aplikácia Adobe Scan je jednoduchá na používanie. Stačí zacieliť hlavný fotoaparát smartfónu či tabletu nad dokumentom, ktorý používateľ potrebuje zachytiť, a automaticky sa vyrieši všetko to, čo je potrebné pre správne naskenovanie želaného dokumentu. Aplikácia poskytne ukážku skenovania a používateľ má možnosť ju ďalej upraviť alebo uložiť do dokumentu vo formáte PDF.

Nová mobilná aplikácia Adobe Scan umožňuje skenovanie dokumentov s funkciou rozpoznávania textu.

Aplikácia pritom využíva svoje zabudované optické rozpoznávanie znakov tak, aby text na skenovanej stránke bol aj naďalej editovateľný. Výsledný sken sa dá tiež zdieľať prostredníctvom služby Adobe Document Cloud. To pomôže používateľovi, napríklad ak potrebuje neskôr prístup k dokumentu pre prácu na svojom počítači či tablete. Aplikácia nemá problém so spracovaním dokumentov a konečný výsledok je ostrý a jasný.

Bezplatná aplikácia Adobe Scan je už k dispozícii na stiahnutie prostredníctvom digitálnych obchodov App Store a Google Play.

Bezplatná aplikácia Adobe Scan je kompatibilná s operačnými systémami iOS a Android.