Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Moto Z2 Play: Druhá generácia úspešného modulárneho smartfónu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca Lenovo sa minulý rok rozhodol pre odvážny a jedinečný prístup k smartfónom a predstavil model Moto Z. Smartfón má na zadnej strane špeciálny konektor, cez ktorý sa k nemu dajú pripojiť rôzne modulárne panely pre rozšírenie a vylepšenie funkcií. Spoločnosť Lenovo sa rozhodla predstaviť druhú generáciu tohto smartfónu, ktorý nesie názov Moto Z2 Play.

Séria smartfónov strednej triedy Moto Z Play je alternatívou k vlajkovej lodi Moto Z. Je určená pre používateľov, ktorí majú radi modularitu a dlhú výdrž batérie, no nepotrebujú špičkové špecifikácie v iných oblastiach. Nový smartfón Lenovo Moto Z2 Play má 5,5 palcový displej s rozlíšením Full HD 1080p a je poháňaný procesorom Qualcomm Snapdragon 626. V porovnaní so svojim predchodcom má však Z2 Play tenšie telo aj nižšiu váhu. Poteší aj jeho celokovový dizajn.

Spoločnosť Lenovo predstavila druhú generáciu modulárneho smartfónu Moto Z2 Play.

No zaujímavejšie, ako špecifikácie telefónu, sú nové moduly Moto Mods, ktoré spoločnosť Lenovo vydáva súbežne so smartfónom Moto Z2 Play. Modul JBL SoundBoost 2 pridáva kvalitné ozvučenie ukryté v prémiovom obale, ktorý je odolný voči vode a dodáva sa v rôznych farbách. Modul Moto TurboPower rozširuje kapacitu batérie smartfónu a po novom pridáva používateľom na výber medzi dlhotrvajúcou výdržou počas pripojenia k telefónu (až o jeden deň) alebo poslúži pre rýchle nabitie batérie v smartfóne.

Medzi rodinu modulov Moto Mods pre smartfón Moto Z2 Play pribudol aj modul Moto GamePad.

Čisto kozmetické moduly Style Shells prinášajú po novom nielen vizuálne odlišné povrchy, ale aj istú funkcionalitu v podobe možnosti bezdrôtového nabíjania smartfónu. Za zmienku stojí aj modul Moto GamePad, ktorý váš smartfón premení na hernú konzolu s patričnými ovládačmi.

Nový modulárny smartfón Lenovo Moto Z2 Play sa už tento mesiac začne predávať za 499 dolárov spolu s novými Moto Mods. Modul Moto TurboPower bude stáť 80 dolárov, Moto Style Shell s bezdrôtovým nabíjaním bude za 40 dolárov a moduly JBL SoundBoost 2 a Moto GamePack dostali cenovku 80 dolárov.

Smartfóny Lenovo Moto Z2 Play budú dostupné vo fiacerých farbách s celokovovým prevedením.