Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartfón Honor 8 Pro vás príjemne prekvapí vo všetkých aspektoch

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Priatelia, čo si myslíte o čínskych smartfónoch? Svoje zlé predsudky rýchlo zahoďte. Manažment kvality výroby v tejto krajine totiž už dávno dobehol iné veľmoci. Zoberme si taký smartfón Honor 8 Pro. Po dizajnovej a dokonca aj hardvérovej stránke sa približuje k vlajkovým lodiam iných výrobcov. A keďže sa chce smartfón udomácniť aj na Slovensku, boli sme na neho právom zvedaví. Musíme povedať, že nás príjemne prekvapil hneď viackrát.

Smartfón Honor 8 Pro púta pozornosť už svojim výzorom. Môže za to celokovové telo s 2,5D zaoblenými hranami, bez zbytočne vyčnievajúcich prvkov. Vývojárom sa pritom podarilo skresať hrúbku tela len na 6,9 milimetra. No pri displeji sa naopak skôr pridávalo, čoho dôkazom je jeho dominantná veľkosť 5,7 palca. Aj napriek tomu smartfón stále dobre padne do ruky.

„Displej je prvýkrát u značky Honor Quad HD, to znamená, že viac menej tam obsahuje ďaleko viacej tých obrazových bodov a ďaleko väčšie, detailnejšie rozlíšenie, ktoré nám viac menej umožňuje aj plnohodnotné využitie virtuálnej reality,“ popisuje smartfón pán Tomáš Veselý, Honor, Huawei Technologies.

Práve pre nadšencov virtuálnej reality si Honor pripravil špeciálne balenie. Samotné VR okuliare si totiž používateľ sám vytvorí priamo z komponentov škatuľky telefónu. Do virtuálneho sveta sa tak môže ponoriť hneď po vybalení nového smartfónu.

„Tiež je predinštalovaná aplikácia Jaunt VR, kde si viac menej môže rovno vyskúšať celý rad virtuálneho obsahu bez toho, aby musel čokoľvek ďalšieho kupovať alebo sťahovať.“

Nielen virtuálna realita, ale aj aplikácie a najmä mobilné hry sú čoraz náročnejšie a vyžadujú si veľký výkon. A práve do herného segmentu, ako aj k náročným používateľom, Honor 8 Pro mieri. O jeho sa postará predovšetkým najnovší 8 jadrový procesor Kirin 960, vyrábaný 16 nanometrovou technológiou. Sekunduje mu poriadne množstvo operačnej pamäte RAM. Jej kapacita sa vyšplhala až na 6 GB, čo je v strednej vyššej triede smartfónov prekvapujúce a opäť sa tak potvrdzuje snaha Honoru o vyrovnanie sa vlajkovým lodiam iných značiek.

„Procesor sám o sebe nielenže je výkonný, ale vďaka tej 16 nm technológii je tiež aj výrazne úspornejší, ako napríklad predchádzajúca generácia tých procesorov.“

Smartfón Honor 8 Pro.

Honor 8 Pro dostal do výbavy vnútorné úložisko s kapacitou 64 GB, ktoré sa ešte dá zvýšiť prostredníctvom microSD karty. Takto je naozaj poriadnou zbraňou pre herných maniakov. Nadšenci fotografovania môžu zasa využiť nielen 8 megapixlovú selfie kameru, ale najmä zadný fotoaparát, ktorý disponuje dvomi snímačmi pre snímanie aj pri slabších svetelných podmienkach. K lepším výsledným záberom prispeje laserové a kontrastné ostrenie, ale aj samotný displej smartfónu.

„Má teda duálny fotoaparát 12 a 12 megapixlov. Veľkou výhodou je aj ten väčší displej, pretože tam pri tej fotografii môžete viacej vidieť a odladiť tých detailov.“

Nezabudlo sa ani na mobilných filmárov, ktorí môžu svoje videá nakrúcať v 4K rozlíšení. Aby si však používatelia smartfónu Honor 8 Pro mohli všetky technológie a funkcie aj čo najdlhšie užívať, vložil do neho výrobca batériu s nadštandardnou kapacitou 4000 mAh.

„Bežného používania vydrží až dva dni, pri veľmi intenzívnom používaní deň a pol. A viac menej napríklad vydrží aj 16 hodín nepretržitého sledovania videa.“

K dispozícii je tiež podpora rýchlo nabíjania, pri ktorom sa batéria už po pol hodine nabije zhruba na polovicu.

Smartfón Honor 8 Pro funguje s operačným systémom Android 7.0 Nougat, no vo všeobecnosti je známe, že práve Android sa po dlhom používaní výrazne spomaľuje. Aj preto sa vývojári rozhodli smartfón podrobiť záťažovým testom, pri ktorých ho doslova zahltili obrovským množstvom dát a aplikácií. Výsledkom sa však stala odladená softvérová nadstavba EMUI 5.1. Tá prispieva k lepšej softvérovej optimalizácii a k správe procesov a súborov v prostredí operačného systému.

„Ten telefón sa behom toho roku, roku a pol používania nespomalí napríklad na polovicu, ale skutočne vydrží napríklad na 80, 90 percent toho úvodného výkonu,“ dodáva pán Tomáš Veselý, Honor, Huawei Technologies.

Honor 8 Pro dostal do výbavy aj rýchlu čítačku odtlačkov prstov, možnosť ovládania gestami, či podporu LTE a NFC. Aj preto sa už na smartfón teší i zlatý medailista, svetovo známy vodný slalomár so susedného Česka, ktorému práve tento typ telefónu pomáha aj pri práci.

„Je jednoduchý, rýchly, spoľahlivý. Žiadne sekanie, tak ako príjemný. Fotky sú úžasné, takže pre mňa zo športu, tak dokážem si proste zachytiť momenty, ktoré chcem. A keď naozaj nechcem niečo profi, tak si proste nakrútim aj krátke video, čo potrebujem aj k svojmu športu,“ pochvaľuje si pán Vavřinec Hradilek, český vodný slalomár, USK Praha.

Smartfón Honor 8 Pro teda prichádza aj do reálneho sveta. No a so sebou si prináša hlavne moderné technológie ukryté v elegantnom prevedení, ktoré určite nie sú v tejto triede tradičné.