Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung Galaxy S8 a S8 Plus: Zoznámte sa so smartfónmi bez hraníc – 2. časť

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
23. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dlho sa na neho čakalo, ale tí čo ho už videli, či dokonca vyskúšali, povedali, že sa to oplatilo. Reč je o najnovšom mobilnom prírastku v rodine Samsung. Rodina smartfónov S8, ktorá má dvoch členov, príjemne prekvapila nielen dizajnom, ale aj množstvom funkcií. Dnes si teda niektoré z nich predstavíme.

Rodina S8 od Samsungu si už nejaký ten piatok užíva svoju slávu. Mnohí si ju všimli pre zaujímavé vlastnosti kamier, ale aj pre výkon. Bodaj by aj nie, veď je to prvý smartfón, ktorý má v sebe procesor vyrobený len 10 nanometrovou technológiou. Vďaka tomu spotrebuje o 20 percent menej energie z batérie a je o 10 percent rýchlejší ako predchodca. Rýchlosť dodal výrobca aj do LTE modulu, ktorý je už v kategórii 16.

Všetko to dokážu využiť aj hráči hier. Tí sa potešia aj keď chytia telefón do rúk. Jeho dizajn je mierne zmenený a oproti predchodcovi sa na prechodových hranách ešte viac zaguľatil. Po novom poňal výrobca aj bezpečnosť v smartfóne. Je zrejmé, že nechýba rýchla čítačka odtlačkov prstov, ale tú dopĺňa snímanie a rozpoznávanie tváre, spolu s rozpoznávaním očnej dúhovky. Dokonca aj pri horších svetelných podmienkach. Stačí teda, ak sa na telefón pozriete, ten svojho majiteľa okamžite rozspozná a odomkne mu svoje tajomstvá.

Smartfón Samsung Galaxy S8

Zaujímavým prvkom je tlačidlo Home. Je presne tam kde patrí. Dole v strede. Nie je však hardverové, a tak displej funguje s tlakovým senzorom, ktorý rozpozná, že používateľ tlačidlo HOME stlačil.

Juhokórejský výrobca sa pri uvedení novej rodiny zároveň rozhodol, že jej dá ešte ďalšiu zaujímavú funkcionalitu. Telefón sa tak dá, pomocou takzvanej Docking station DEX, premeniť na stolový počítač s klávesnicou, myšou a veľkým monitorom. Alebo môžu mať z telefónu osobnú asistentku. Aj Samsung ju totiž s rodinou S8 uvádza v digitálnej podobe. Volá sa Bixby a bude plniť vybrané hlasové pokyny. A ešte je aj poriadne odolná.

Rodina Samsung S8 totiž prichádza s viacerými prvkami odolnosti, napríklad voči prachu či vode. Vo svojom rodnom liste má teda normu IP68. Jedným slovom, rodina S8, fanúšikov nesklamala a naopak prekvapila, a tak sa z jej príchodu na svet určite mnohí nadšenci stále tešia.