Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Google Daydream povedie k sebestačným VR headsetom, vrátane značky HTC Vive

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Technologický gigant Google sa chystá rozšíriť svoju mobilnú platformu Google Daydream pre zobrazovanie virtuálne reality (VR). Vďaka poznatkom z existujúcej technológie, založenej na používaní smartfónov, sa Google chystá spolupracovať s výrobcami hardvéru, aby mohli vzniknúť sebestačné VR headsety, ktoré nie sú obmedzené káblom a nespoliehajú sa na počítač, konzolu alebo smartfón.

Sebestačné produkty Daydream pre zobrazenie virtuálnej reality budú podľa Google využívať funkčné sledovanie pozície používateľa, ktoré spoločnosť nazýva ako Worldsense. Ide o technológiu, ktorá nevyžaduje žiadne externé senzory a umožňuje zachytávanie pozície používateľa vo fyzickom svete tak, aby sa jeho pohyby odzrkadlili v tom virtuálnom.

S tým, že nebude potrebné žiadne ďalšie zariadenie, čiže headset na platforme Daydream bude fungovať samostatne, nepotrebuje kábel a bude mať integrované pozičné sledovanie, mohlo by ísť konečne o ideálne zariadenie pre fanúšikov virtuálnej reality.

Platforma Google Daydream povedie k sebstačným VR headsetom. Jeden z prvých bude pod značkou HTC Vive.

Medzi prvými produktmi na platforme Google Daydream by mal byť VR headset pod značkou HTC Vive. Spoločnosť Google tiež uzavrela partnerstvo s čínskym Lenovom. Zatiaľ nie je jasné, ako budú fungovať diaľkové ovládače spolu s headsetom, no podľa ukážok by mohlo ísť o rovnaký ovládač, ktorý je dodávaný s existujúcim VR headsetom Daydream View.

Nie je známy žiadny presný dátum vydania, ani informácia o cene. VR headset na platforme Daydream pod značkou HTC Vive by sa podľa hrubých odhadov mal objaviť niekedy koncom tohto roka.