Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HTC U11: Prémiový smartfón s unikátnou technológiou stlačiteľných hrán

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najnovší prírastok do rodiny tohtoročných vlajkových lodí sa stal nový smartfón U11 od spoločnosti HTC. Okrem prémiových špecifikácií sa však používateľov snaží zaujať aj novou technológiou Edge Sense, ktorá umožňuje komunikáciu so smartfónom prostredníctvom stláčania jeho bočných hrán.

Podľa vyjadrenia spoločnosti HTC prináša nová technológia Edge Sense intuitívny spôsob interakcie so smartfónom. Používateľovi pre aktivovanie tejto funkcionality stačí trocha stlačiť bočné hrany smartfónu. Týmto spôsobom sa dajú vykonať rôzne akcie, ako je spustenie fotoaparátu, fotografovanie alebo otvorenie digitálneho asistenta Google, či Alexa, ktorý je tiež súčasťou výbavy smartfónu.

Spoločnosť HTC predstavila nový smartfón U11 s inovatívnou technológiou Edge Sense.

Používatelia môžu využiť technológiu Edge Sense aj v prípade, že je ich smartfón mokrý, alebo ak majú na sebe rukavice. Akcie, ktoré sa vyvolajú stláčaním bokov smartfónu, sa dajú nastaviť a priradiť pre ľubovoľnú aplikáciu, podľa výberu používateľa.

Samotný smartfón U11 má 5,5 palcový displej s rozlíšením 2560 na 1400 bodov, ktorý má hustotu 534 bodov na palec. Výrobca vybavil novinku možnosťou záznamu 3D zvuku, ktorá nakrúcaným videám pridá hĺbku. Tie si používateľ môže vyhotoviť prostredníctvom zadného fotoaparátu UltraPixel, ktorého rozlíšenie je 12 megapixlov.

Technológia Edge Sense umožní používateľovi smartfónu HTC U11 vyvolať rôzne funkcie len pomocou stlačenia bočných hrán zariadenia.

Smartfón HTC U11 je poháňaný výkonným procesorom Snapdragon 835, ktorým je vybavená aj konkurenčná vlajková loď Samsung Galaxy S8. Rovnako ako v prípade Apple, aj spoločnosť HTC sa rozhodla nahradiť 3,5 mm audio konektor za port USB-C, čo by malo údajne viesť k vyššej vernosti prehrávaného zvuku. Súčasťou balenia však bude adaptér s 3,5 mm audio konektorom a navyše aj slúchadlá HTC USonic, ktoré sú vybavené technológiou pre potláčanie okolitých ruchov.

Smartfón HTC U11 je poháňaný procesorom Snapdragon 835.

Čo sa týka odolnosti, ani tu sa nerobili žiadne kompromisy, U11tka je odolná voči vode a prachu v kategórii IP67, takže by smartfón mal vydržať aj ponorenie do hĺbky 1 metra po dobu 30tich minút. Smartfón HTC U11 bude k dispozícii od budúceho týždňa a na výber bude v piatich farbách: striebornej, červenej, modrej, bielej a čiernej.

Smartfón HTC U11 bude k dispozícii v piatich farbách.