Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartfóny Lenovo Moto C a C Plus tlačia cenu poriadne nadol

Smartfóny Lenovo Moto C a C Plus tlačia cenu poriadne nadol
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sa väčšina výrobcov mobilných zariadení sústredí najmä na vlajkové lode smartfónov, prípadne strednú triedu, stále je tu priestor pre iné riešenia, ktoré môžu osloviť široké spektrum používateľov, ktorí nehľadajú vysoký výkon, ale zaujíma ich najmä cena. A práve to je hlavným znakom nových smartfónov Moto C a Moto C Plus z dielne čínskeho výrobcu Lenovo, ktoré sa svojou výbavou radia do lacnej základnej triedy.

Niektorí používatelia sa na dnešné mobilné telefóny pozerajú len ako na potrebnú vec, ktorá im poskytne základné funkcie a tak sa príliš nezaujímajú o najnovšie technológie a inovatívne funkcie, no skôr ich lákajú nízke finančné náklady. Práve tieto špecifiká môžu splniť nové smartfóny Lenovo Moto C a Moto C Plus, ktorým síce chýbajú displeje s vysokým rozlíšením, špičkové fotoaparáty či biometrické snímače, no prinášajú si dlhú výdrž batérie a s tým spojený energeticky efektívny štvorjadrový procesor.

Spoločnosť Lenovo predstavila cenovo dostupné smartfóny Moto C a Moto C Plus.

Smartfón Lenovo Moto C dostal do výbavy batériu s kapacitou 2 350 mAh, no model Moto C Plus sa môže pochváliť batériou s kapacitou až 4 000 mAh, čo je v tejto základnej triede určite nadštandard. Oba smartfóny disponujú predným selfie fotoaparátom s rozlíšením 2 megapixle. Zadný fotoaparát v štandardnom modeli Moto C získal rozlíšenie 5 megapixlov, zatiaľ čo zadný fotoaparát v Moto C Plus si polepšil na 8 megapixlov.

Zadný fotoaparát smartfónu Lenovo Moto C má rozlíšenie 5 megapixlov, zatiaľ čo zadný fotoaparát v modeli Moto C Plus si polepšil na 8 megapixlov.

Oba modely majú operačnú pamäť RAM s kapacitou 1 GB, no na niektoré tichomorské a európske trhy by sa mala dostať verzia smartfónu Moto C Plus, ktorá bude mať 2 GB pamäte RAM. Ani rozlíšenie displeja príliš neohúri. Oba modely majú 5 palcový displej, hoci sa predpokladalo, že Moto C Plus bude mať väčšiu uhlopriečku. No podarilo sa mu aspoň dosiahnuť rozlíšenie 720p, v porovnaní s rozlíšením 854 x 480 (FWVGA), ktoré si prináša základné Moto C.

Smartfóny Lenovo Moto C a Moto C Plus môžu používateľov osloviť dlhšou vydržou batérie a najmä svojou nízkou cenou.

Lenovo sa nové smartfóny chystá uvoľniť na trh v priebehu najbližších mesiacov. Štandardný model Moto C, s podporou siete 3G a s kapacitou vnútorného úložiska 8 GB, by sa mal predávať za cenu 89 EUR, zatiaľ čo 4G model s rovnako veľkým úložiskom bude stáť 99 EUR. Smartfón Moto C Plus so 16 GB vnútorným úložiskom dostal cenovku 119 EUR. Všetky verzie podporujú rozšírenie vnútorného úložiska prostredníctvom microSD kariet.