Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rozšírená realita pridá pilotom dronov DJI virtuálne krídla

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Technológia rozšírenej reality (Augmented reality – AR) si pomaličky hľadá svoje miesto v dnešnom digitálnom svete a má potenciál aj pre pilotov lietajúcich dronov. S použitím vývojárskeho softvéru DJI vytvoril tím vývojárov z Edgybees prvú hru v rozšírenej realite pre dronu spoločnosti DJI, ktorá pilotom poskytne lepšiu šancu na zlepšenie svojich zručností v novom prostredí.

Aplikácia s názvom DronePrix AR nie je príliš zložitá, používatelia pilotujú svojich dronov DJI cez virtuálnu prekážkovú dráhu a snažia sa po ceste získať nejaké body. Po dokončení letu si hráči môžu navzájom porovnávať svoje skóre, a to aj v celosvetovej tabuľke. To prispieva k celkovej súťaživosti pilotov a vďaka aplikácii sa môže zlepšiť aj ich technika lietania s dronom.

Aplikácia DronePrix AR využíva prostredie rozšírenej reality pre nové zážitky pilotov dronov

Existuje celá škála herných režimov, od slalomu až po špeciálneho letového asistenta, ktorý pomáha pilotovi v orientácii v 3D priestore pri pokuse o zber herných mincí a cien. Aplikácia obsahuje viac ako 30 rôznych prekážkových dráh, ktoré sú určené pre pilotov s rôznymi úrovňami letových zručností, takže nuda tak skoro nenastúpi.

Aplikácia DronePrix AR obsahuje množstvo zábavných prekážkových dráh v rozšírenej realite

Samotná aplikácia je pomerne jednoduchá, ako náhle si ju používateľ stiahne a spustí, je schopný vidieť pohľad z kamery dronu na svojom telefóne, vyberie si prekážkovú dráhu v rozšírenej realite a môže začať hrať. Aplikácia DronePrix AR sa dá získať bezplatne cez služby Google Play a App Store a je plne kompatibilná s dronmi Phantom 3, Phantom 4 a Mavic Pro.

Aplikácia DronePrix AR je kompatibilná s vybranými dronmi spoločnosti DJI