Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová aplikácia od Avastu vás zbaví nevyžiadaných telemarketingových hovorov

Nová aplikácia od Avastu vás zbaví nevyžiadaných telemarketingových hovorov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Avast, svetový líder v oblasti zabezpečenia digitálnych zariadení pre domácnosti a firmy, uviedol na trh novú aplikáciu pre iOS s názvom Avast Call Blocker, ktorá umožní blokovanie nevyžiadaných spam hovorov.

„Aplikácia umožňuje automaticky blokovať telemarektingové a nevyžiadané hovory bez narušenia súkromia používateľa. K identifikácii nevyžiadaných hovorov využíva technológiu, o ktorej patentovanie sme požiadali,“ povedal prezident mobilnej divízie Avastu, pán Gagan Singh.

Telemarketingové hovory sa dnes už stali bežnou záležitosťou. Prieskum Avastu ukázal, že za podledných 30 dní viac ako 52 000 telemarketérov uskutočnilo v Českej republike až 1,2 miliónov hovorov. Až 44 % z týchto hovorov je prijatých a trvá najmenej 30 sekúnd. Týmto tempom priemerný používateľ stratí každý rok viac ako dve hodiny svojho času.

Prieskum Avastu o nevyžiadaných telemarketingových hovoroch

Avast Call Blocker využíva k identifikácii telemarketingových čísiel pokročilú technológiu strojového učenia, ktorá skúma správanie sa daných hovorov a zároveň využíva verejných zdrojov a datábaz. Avast tiež používateľov motivuje k tomu, aby nové telemarketingové čísla hlásili a rozširovali tak databázu nevyžiadaných čísiel.

Aplikácia chráni používateľov pomocou pokročilého algoritmu poháňaného strojovým učením, ktorý analyzuje milióny dátových bodov potrebných k vyhodnoteniu, či by hovor mal byť zablokovaný. Avast za účelom ochrany súkromia nezhromažďuje žiadne osobné informácie používateľov, ani nevyžaduje prístup k ich adresáru a kontaktom.

“Naša aplikácia je prvý obranný val pre všetkých, ktorí si chcú chrániť svoj drahocenný čas,“ popisuje Gagan Singh. “Vyvinuli sme ľahko použiteľnú aplikáciu, ktorá používateľov chráni pre nevyžiadanými hovormi bez toho, aby prišli o svoje súkromie.“

Prieskum Avastu o nevyžiadaných telemarketingových hovoroch

Ako aplikácia funguje?

* Vopred varuje pred telemarketingovými hovormi alebo ich automaticky blokuje.

* Umožňuje vytvárať zoznam nežiadaných osôb / čísiel (tzv. blacklist), ktorý používateľov chráni pred ktorýmkoľvek nevyžiadaným kontaktom, či neznámym číslom.

* Chráni súkromie tak, že spolieha na rozsiahlu databázu telemarketingových čísiel a verejne dostupné informácie.

Aplikace Avast Call Blocker je najnovším prírastkom do portfólia iOS aplikácií. Ide o prémiovú aplikáciu – prvý mesiac sa dá vyskúšať zadarmo, potom používateľ platí platí 8,99 EUR za rok. Je k stiahnutiu v App Store.

Nová aplikácia od Avastu vás zbaví nevyžiadaných telemarketingových hovorov

(Zdroj: Tlačová správa Avast)