Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zoznámte sa s rodinou modulárnych smartfónov Lenovo Moto Z

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
31. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keď sa objavila, rozhodne vzbudila nadšenie. Reč je o rodine smartfónov Moto Z, ktorá už má nejaký ten mesiac, no stále sa teší pozornosti nadšencov mobilov.

Dvojčlenná rodinka Moto Z a Moto Z Play zaujala najmä tým, že jej výrobca Lenovo doprial možnosť meniť príslušenstvo cez externé zariadenia Moto Mods. Pomocou silného magnetu a konektora na zadnej strane je tak možné zmeniť smartfón na hlasný reproduktor, výkonný fotoaparát či aj na projektor.

Takýto komplexný koncept pritom podporujú svojou výbavou aj samotné telefóny. Rozlíšenie displeja Moto Z je väčšie ako pri Playku, keďže ho popisujú tri písmenká QHD. Moto Z Play dostal do výbavy Full HD. Oba však spája rovnako veľký, 5,5 palcový Super AMOLED displej, pokrytý ochranným sklom Gorilla Glass.

Smartfóny Lenovo Moto Z a Moto Z Play

Určite dobre sa na displeji vynímajú aj fotografie, zvlášť zachytené niektorou z kamier smartfónov. Tá zadná je v prípade Moto Z - 13 megapixlová a do vienka dostala optickú stabilizáciu, ako aj laserový autofokus s fázovou detekciou. Predná, selfie kamera je 5 megapixlová. Tak ako aj pri jej sestre, Z Play. Tá má však vzadu o 3 megapixle viac, čiže 16, no optickou stabilizáciou už nedisponuje.

Na rozdiel od zvyšku svojej rodiny však viac vydrží na jedno nabitie. Konkrétne podľa výrobcu 50 hodín oproti 30tim pri Moto Z. No a spomenúť možno ešte jeden rozdiel. Kým Moto Z sa zbavil Jack konektora pre slúchadlá v prospech USB-C, Moto Z Play sa ho veru nezriekol a konektor USB-C si vydupal k tomu. Zato však pri Moto Z používateľ nájde prevodník na Jack konektor v základnej výbave.

Jedným slovom, oba modely hrajú do kariet moderným používateľom, ktorí sa dokážu nadchnúť najmä pre multimediálny zážitok.