Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rodina Lenovo Moto G5 prichádza aj na Slovensko!

Rodina Lenovo Moto G5 prichádza aj na Slovensko!
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Smartfóny Lenovo Moto G5 a G5 Plus sa už oficiálne predstavili aj slovenskému publiku. Čínsky výrobca si pritom so smartfónmi užil svetovú premiéru ešte na februárovej výstave MWC 2017 v Barcelone. Oba modely si prinášajú v tejto triede takú výbavu, ktorá bola pre celý svet poriadnym prekvapením!

Nová generácia Lenovo Moto G5 – štýlový a odolný kov

 

Smartfón Lenovo Moto G5 disponuje celokovovým telom s ochranou proti ošpliechaniu vodou a povrchovou úpravou pre pohodlné držanie. Telo zhotovené z prvotriedneho hliníka je dostupné v šedej alebo zlatej farbe. Kovové telo elegantne dopĺňa IPS displej s ideálnou veľkosťou 5 palcov, pre pohodlnú prácu v akejkoľvek situácii. Displej so žiarivými farbami má rozlíšenie Full HD a je chránený treťou generáciou skla Gorilla Glass.

Spoločnosť Lenovo má za sebou úspešný rok

Rodina Lenovo Moto G5 prichádza aj na Slovensko!

Neobmedzené zážitky kedykoľvek a kdekoľvek

 

Dizajnové prevedenie a vysokú odolnosť dopĺňa vysokokapacitná, až 2800 mAh batéria, vďaka ktorej Lenovo Moto G5 s vami udrží krok po celý deň. Navyše prichádza s 10 W nabíjačkou v balení, ktorá potrebnú energiu na hodiny používania doplní už v priebehu niekoľkých minút.

Podpora 4G LTE sietí umožňuje vysokorýchlostné pripojenie na internet a výbavu dopĺňa Wi-Fi, GPS, GLONASS modul, Bluetooth a široké spektrum senzorov vrátane akcelerometra, senzoru priblíženia a svetelného senzoru. Výhodou je aj prítomnosť populárneho 3,5 mm jack konektoru pre pripojenie slúchadiel alebo iného audio príslušenstva.

Zabávať sa a spúšťať viacero aplikácii naraz môžete vďaka výkonnému až osemjadrovému procesoru Qualcomm Snapdragon 430 s frekvenciou 1,4 GHz. Ten pracuje v kombinácii s operačnou pamäťou s veľkosťou 2 alebo hneď 3 GB. O dostatok miesta pre fotografie, hudbu a ostatné dáta sa postará vnútorná pamäť s veľkosťou 16 GB rozšíriteľná pomocou microSD karty až na 128 GB.

Smartfón Lenovo Moto G5

Smartfón Lenovo Moto G5

Stvorený pre ostré momenty

 

Smartfón Lenovo Moto G5 je vybavený 5 MP prednou kamerou so širokouhlou šošovkou pre selfie a 13 MP zadnou kamerou s PDAF technológiou zaostrovania a clonou f/2.0. Fotoaparát vďaka Moto akciám zapnete aj bez toho, aby ste museli vstupovať do menu telefónu. Jednoduchým zatrasením sa automaticky spustí fotoaparát, dvojitým seknutím sa zas zapne LED blesk vo funkcii baterky. Využitím funkcie Moto Display rýchlo získate prehľad o notifikáciách bez potreby odomknutia smartfónu.

Smartfón Lenovo Moto G5

Smartfón Lenovo Moto G5

Zdĺhavé a komplikované zadávanie hesla je nahradené svižnou čítačkou odtlačkov prstov pre okamžité odomknutie obsahu. Okrem konca zabudnutým heslám poskytuje dokonalú ochranu pre uložený obsah a kontakty. Podržaním prsta na čítačke sa navyše smartfón bezpečne uzamkne.

Dostupnosť a ceny

 

Smartfón Lenovo Moto G5 je na Slovensku dostupný od 199 EUR s DPH u autorizovaných predajcov spoločnosti Lenovo v sivej a zlatej farbe.

Smartfón Lenovo Moto G5

 

Lenovo Moto G5 Plus prináša bleskovú rýchlosť v každom smere

 

Zadný fotoaparát s rozlíšením 12 MP dokáže nahrávať video v plnohodnotnom 4K rozlíšení a vďaka clone s hodnotou f/1.7 prepúšťa až o 25% viac svetla. Jeho snímač využíva až 10x viac pixelov ako doteraz, takže zaostrí o 60% rýchlejšie. To znamená dokonalé fotky aj pri zhoršených svetelných podmienkach, napr. večer alebo pri zamračenom počasí. V prípade potreby je Lenovo Moto G5 Plus vybavený aj dvojitým LED bleskom a perfektné selfie zachytí predný fotoaparát s rozlíšením 5 MP a širokouhlou šošovkou.

Bleskové reakcie a plynulý chod smartfónu sú možné vďaka výkonnému osemjadrovému procesoru Qualcomm Snapdragon 625 s taktom 2.0 GHz. Je vyrábaný na pokrokovej 14 nm technológii, čo prináša vysoký výkon a energetickú efektivitu. Procesor pracuje v kombinácii s až 3 GB operačnou pamäťou pre plynulý multitasking. Vnútorné úložisko s veľkosťou 32 GB je rozšíriteľné pomocou microSD karty až do veľkosti 128 GB.

Model Moto G5 Plus rýchlostné limity prekonáva aj pri nabíjaní. Jeho batéria s kapacitou 3000 mAh s prehľadom pokryje nároky na prácu a zábavu počas celého dňa a vďaka podpore technológie Turbopower získate dostatok energie až na 6 hodín používania už v priebehu prvých 15 minút nabíjania.

Smartfón Lenovo Moto G5 Plus

Smartfón Lenovo Moto G5 Plus

Dizajnový a funkčný skvost

 

Prémiový výkon a vysokú všestrannosť využijete pri množstve pokročilých hier a aplikácií. Vďaka NFC čipu sú bezkontaktné platby mobilom jednoduché, no vyžadujú vysokú úroveň zabezpečenia. Smartfón a aplikácie odomknete bez zadávania hesla, a to v okamžiku, vďaka čítačke odtlačkov prstov nachádzajúcej sa vpredu pod displejom.

Novinkou je funkcia One Button Nav, ktorá vypne zobrazenie on-screen tlačidiel a maximalizuje využitie obrazovky. Lenovo Moto G5 Plus je potom možné ovládať gestami na čítačke prstov. Smartfón podporuje aj všetky Moto akcie od spustenia fotoaparátu jednoduchým zatrasením až po spustenie LED svetla dvojitým seknutím. Súčasťou špičkovej softvérovej výbavy je aj najnovší Android 7.0 Nougat.

Exkluzivita Lenovo Moto G5 Plus spočíva aj v jeho prémiovom vyhotovení. Celokovové hliníkové telo je odolné a pohodlne sa drží v ruke. Dominantou je 5,2 palcový Full HD displej so živými farbami a ochranou proti poškriabaniu Gorilla Glass 3. Prácu a zábavu bez obáv v každom počasí umožňuje povrchová úprava nanotechnológiou proti ošpliechaniu vodou.

Smartfón Lenovo Moto G5 Plus

Smartfón Lenovo Moto G5 Plus

Dostupnosť a ceny

 

Smartfón Lenovo Moto G5 bude na Slovensku dostupný od 279 EUR s DPH u autorizovaných predajcov spoločnosti Lenovo v sivej a zlatej farbe.

Smartfón Lenovo Moto G5 Plus

Smartfón Lenovo Moto G5 Plus

(Zdroj: Tlačová správa Lenovo)