Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung s príchodom Galaxy S8 predstaví aj nového virtuálneho asistenta

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský Samsung sa chystá spolu s uvedením pripravovaných smartfónov Galaxy S8 zaviesť aj nového ososbného virtuálneho asistenta s názvom Bixby. Ten bude logicky súčasťou nových smartfónov, no výrobca ho chce postupne zaviesť do celého radu svojich zariadení.

Injong Rhee, vedúci výskumu a vývoja zo Samsungu, prezentoval víziu zariadení, ktoré sa prispôsobujú potrebám človeka a ich ovládanie by malo byť čoraz jednoduchšie. To je aj hlavným dlhodobým cieľom hlasovo ovládaného virtuálneho asistenta Bixby, ktorého nasadenie by malo už od začiatku priniesť používateľom niekoľko výhod.

Používateľská skúsenosť s virtuálnym asistentom Bixby by podľa Rheeho mala byť komplexnejšia, uvedomelejšia a konverzačne lepšia, ako je tomu pri iných virtuálnych asistentoch súčasnosti, akými sú Siri alebo Cortana. Aplikácie podporujúce rozhranie Bixby by sa mohli dať teda takmer výhradne ovládať aj za pomoci hlasu. Asistent bude tiež schopný pochopiť kontext a stav aplikácie, ktorú používate, takže sa bude dať prepínať medzi dotykovým rozhraním a hlasovým ovládaním. Rhee tiež spomínal, že Bixby nebude obmedzený na špecifické hlasové príkazy, ale používatelia budú môcť hovoriť oveľa prirodzenejším spôsobom jazyka.

Samsung s príchodom Galaxy S8 predstaví aj nového virtuálneho asistenta s názvom Bixby

Nové smartfóny Samsung Galaxy S8 údajne budú mať vyhradené tlačidlo na boku telefónu pre ľahký prístup k službám virtuálneho asistenta. Jeho funkcie budú na začiatku integrované do niekoľkých predinštalovaných aplikácií, pričom Samsung plánuje uvoľniť vývojárske rozhranie SDK aj pre tretie strany, ktoré sa budú môcť podieľať na ďalšom vývoji aplikácií s podporou virtuálneho asistenta Bixby. Samsung do budúcnosti plánuje rozšírenie asistenta aj do ďalších inteligentných domácich spotrebičov a zariadení.

Samsung predstaví nový smartfón Galaxy S8 na vlastnej akcii v New Yorku už 29. marca.