Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG G6 získal inovatívny veľký displej, ktorý je ako stvorený pre multimédiá

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
14. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mnohí používatelia mobilov si dnes nepochybne potrpia na veľký displej s dobrou svietivosťou aj na slnku. Napokon veď smartfóny slúžia aj na surfovanie po webe, či na sledovanie videí. A to sa stalo základom aj pre ďalší vývoj v juhokórejskom LG. Výsledky prekvapili. Pri novej vlajkovej lodi s názvom G6 totiž vývojári upustili od vymieňateľných modulov predchodcu G5 a zamerali sa skôr na poriadne vylepšenie dôležitých parametrov, z ktorých jeden je teda najviditeľnejší. A to aj z diaľky.

Smartfón LG G6 už na prvý pohľad zaujme svojim veľkým displejom s veľkosťou 5,7 palca. Napriek tejto značnej veľkosti však celkové rozmery telefónu nie sú vôbec extrémne. Vďaka inovácii totiž displej pokrýva až 80 percent z prednej časti tela zariadenia a zároveň teda pôsobí aj oveľa výraznejšie. Smartfón sa teda aj s veľkým displejom pohodlne ovláda jednou rukou.

„Má rozlíšenie 1440 na 2880 bodov a keď sa bavíme o hustote pixelov, tak je to až 564 pixelov. Máme tu nový pomer strán, je to 18 : 9, respektíve 2 : 1,“ hovorí pán Michal Domin, Product Manager, LG Electronics Slovakia.

Pomer strán nie je náhodný a jeho spojitosť s filmom, priamo na podujatí, kde bol smartfón predstavený, vysvetlil aj kameraman a držiteľ niekoľkých filmových Oscarov, Vittorio Storaro. A pri dobrom filmovom zážitku nesmú chýbať ani poriadne farby. Intenzívne, kontrastné a zároveň živé farby práve pri sledovaní video obsahu na novej G6tke podčiarkujú technológie Dolby Vision a HDR10.

Ak sa bližšie pozrieme na dizajn, treba povedať, že ho podporujú zvolené materiály, ako je kov a sklo. Telo má zakrivené boky, no z praktického dôvodu sa to netýka samotného displeja.

„Tým že je rovný, respektíve flatový, tak nedochádza k nejakým chybným dotykom, ako to býva pri nejakých zakrivených displejoch.“

Rovnako, ako pri staršej G5tke je tu aj duálny fotoaparát. Prvý objektív má klasický zorný uhol a druhý je širokouhlý, so snímaním v šírke až 125 stupňov. Oba objektívy fotoaparátu sa pritom môžu pochváliť vysokou svetelnou citlivosťou.

„Tieto dve šošovky sú rovnakého rozlíšenia, to znamená 13 megapixlov. A je to hlavne kvôli tomu, aby používateľ pri tom zoomovaní mohol zoomovať úplne plynulo. Aby nebol nejaký preskok z 8čky na 16, ako to bolo minulý rok. Šošovka hlavného fotoaparátu má clonové číslo 1.8, to znamená ostali sme pri tomto čísle, no a čo sa týka toho širokouhlého fotoaparátu, tam to clonové číslo je 2.2.“

Smartfón LG G6

Širokouhlý objektív sa hodí aj pri snímaní panoramatických 360 stupňových záberov. Okrem neho si však môže používateľ vybrať pri fotografovaní z ďalších rôznych režimov, napríklad taký štvorcový mód.

„Vie vyfotiť štyri fotografie v jednej automaticky, respektíve tri a potom to doplní do štvrtej videom. Ďalším módom je napríklad takzvaný porovnávací mód. To znamená, používateľ si vyberie nejakú fotografiu, ktorá mu vlastne bude pretieňovať tú pôvodnú, ktorú chce odfotiť.“

No aj predný 5 megapixlový fotoaparát dostal do výbavy širokouhlý objektív, čo môžu oceniť najmä nadšenci skupinových autoportrétov.

„Pri fotení selfie fotografií už nemusí taktiež robiť nejaké kroky dozadu, aby zosnímal celú skupinu, ale táto šošovka sníma až 100 stupňový uhol.“

Smartfón LG G6 tiež aj niečo vydrží. Jeho zvýšenú odolnosť voči prachu i vode totiž definuje norma IP68. Aj vstavaná batéria s kapacitou 3300 mAh hodín poskytne nadštandardnú výdrž. A keby jej už dochádzal dych, o rýchle nabitie sa postará technológia Quick Charge 3.0.

„Za 96 minút dokáže tento telefón nabiť na 100 percent. A stačí mu 32 minút na to, aby to nabil na 50 percent.“

Popri novej G6tke si však Juhokórejci priniesli do Španielska aj modelový rad K.

„Pri K10tke opäť prinášame širokouhlú prednú selfie kameru napríklad. A narástli sme v batériách o 30 percent cca. To znamená pri K10tke sme narástli z 2300 na 2800 mAh,“ dodáva pán Michal Domin, Product Manager, LG Electronics Slovakia.

Kompletná Kčková rada má teda dopĺňať miesto popri vlajkovej lodi G6, ktorá zrejme najviac pútala pozornosť. Veď v elegantnom a odolnom ukrýva množstvo pokročilých technológií a zaujímavých funkcií.