Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Huawei P10 a P10 Plus: Spojenie elegancie a najnovšej hardvérovej výbavy

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nie je asi nič nové, že čínsky Huawei patrí do prvej trojky svetových výrobcov mobilov. Každý tak s istým napätím čakal, čo všetko sa objaví v jeho novej vlajkovej lodi. Do Barcelony si teda priniesol dvojicu smartfónov P10 a P10 Plus. Tie nadväzujú na minuloročné modely, no ako už býva zvykom, po dizajnovej aj technologickej stránke sú zase o nejaký ten krôčik vpred. Poďte sa teda pozrieť, čím sa nás snažia zaujať.

Huawei pri smartfónoch P10 a P10 Plus opäť stavil na odolné celokovové telo s displejom, ktorý je chránený sklom Gorilla Glass 5. V prípade P10tky má displej veľkosť 5,1 palca, a väčší smartfón P10 Plus sa môže pochváliť 5,5 palcovým displejom.

Používateľ bude mať k dispozícii rôzne zaujímavé farby, ktoré výrobca starostlivo vyberal pod dohľadom známeho Pantone Color Institute.

„Predstavili sme novú povrchovú úpravu kovu s metódou diamantového brúsenia, pri ktorom sa požívatelia nemusia obávať, že sa na tele telefónu zachytia odtlačky prstov alebo iné nečistoty,“ hovorí pán Yanmin Wang, President CEE & Nordic Regional BU, Huawei.

Hlavný zadný fotoaparát P10 a P10 Plus je zložený z 12 megapixlového RGB snímača a 20 megapixlového monochromatického snímača. V oboch režimoch je možné pracovať s hĺbkou ostrosti. Po novom pribudli špeciálne funkcie pre fotenie portrétov, ako napríklad 3D detekčná technológia pre snímanie a analýzu viac ako 190 identifikačných bodov.

„Pri snímaní portrétu osoby tak automaticky dostanete do jej tváre viac svetla a pozadie bude hlbšie. Tento záber sa kvalitou priblíži k záberom z profesionálnych štúdií,“ popisuje pán Anson Zhang, Huawei Technologies.

Pri modeli P10 Plus má duálny fotoaparát vyššiu svetelnosť clony s hodnotou 1,8 a získal aj väčšie optické možnosti.

„V zadnom duálnom fotoaparáte sa nachádza aj OIS, čiže systém pre optickú stabilizáciu obrazu. Pri P10 Plus tak môžete zvýšiť kvalitu snímok aj pri fotení v slabých svetelných podmienkach,“ hovorí pán Yanmin Wang, President CEE & Nordic Regional BU, Huawei.

Smartfón Huawei P10 Plus

No nezabudlo sa ani na fanúšikov autoportrétov, pre ktorých si Huawei pripravil prekvapenie v podobe tretieho, tentoraz predného Leica fotoaparátu. Má rozlíšenie 8 megapixlov a clonové číslo F 1,9.

O rýchle reakcie a výkon nielen pri fotení, ale najmä v náročných aplikáciách a hrách sa pritom postará najnovší procesor Kirin 960. A v spojení s novým používateľským rozhraním EMUI 5.1 dokáže optimalizovať výkon a potlačiť problémy so spomalením systému po istej dlhšej dobe používania.

„Upravili sme efektivitu výkonu pamäte tak, aby sa najvyužívanejšie aplikácie načítali rýchlejšie a nealokovali sa v pamäti nepotrebné veci. Vďaka tomu môže výkon P10tky zostať stabilný a hladký aj po pol roku intenzívneho používania,“ dodáva pán Yanmin Wang, President CEE & Nordic Regional BU, Huawei.

Huawei v prípade nových smartfónov podporuje technológiu SuperCharge pre rýchle nabíjanie spolu s bezpečnostným mechanizmom tak, aby bolo nabíjanie úplne bezpečné.

„S našou technológiou môžete batériu už za 10 minúť nabiť na takmer polovicu a do 30tich minút to zvládnete do plna. Je to pohodlné,“ vysvetľuje pán Anson Zhang, Huawei Technologies.

Aj v oblasti stability signálu pri telefonovaní si P10tka polepšila. Vynovil sa totiž komunikačný protokol s takzvanými BTS stanicami, ktoré mobilný signál sprostredkovávajú a tak by sa mal počet prerušených, teda vypadnutých hovorov minimalizovať.

Vlakové lode smartfónov P10 a P10 Plus si teda prinášajú tú najnovšiu hardvérovú výbavu z dielne Huawei. Samotný výrobca tým potvrdil, že jeho umiestnenie v prvej svetovej trojke producentov smartfónov nie je vôbec náhodné.