Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartfóny Xperia XA1 a XA1 Ultra prinášajú vysokú kvalitu fotoaparátu aj v strednej triede

Smartfóny Xperia XA1 a XA1 Ultra prinášajú vysokú kvalitu fotoaparátu aj v strednej triede
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) predstavila v rámci svojej oživenej série „X“ dva úžasné modely strednej triedy – Xperia XA1, ako aj jej veľkého brata so 6 palcovou obrazovkou – Xperia XA1 Ultra.

Modely XA1 a XA1 Ultra stavajú na úspechu minuloročných modelov z radu XA. Vynikajú nádherným dizajnom bez okrajov, aby čo najviac vyťažili z obrazovky siahajúcej od kraja po okraj. Disponujú tiež fotoaparátmi hodnými luxusného prémiového postavenia a osemjadrovými procesormi.

Smartfón Sony Xperia XA1

Urobte zábery, ktoré prekonajú vaše očakávania

 

Odborné skúsenosti prevzaté zo Sony divízie digitálnych fotoaparátov umožnili vniesť do oboch modelov – XA1 aj XA1 Ultra – špičkový zadný fotoaparát, ktorý ponúka 23MP vysoké rozlíšenie s veľkým 1/2.3” Exmor RS snímačom pre mobilné zariadenia, tiež jasný F2.0 objektív a skvelé vlastnosti pri slabom osvetlení. Máte zaručený super rýchly prechod od spustenia po fotenie za 0,6 sekundy, ako aj úžasne rýchle a presné hybridné automatické zaostrovanie, takže aj tie najspontánnejšie momentky budú vždy zaostrené.

Predné fotoaparáty sú základom a chrbtovou kosťou sveta selfie záberov a s 8MP, 23mm širokouhlým objektívom smartfónu Xperia XA1 budete môcť zachytiť všetko aj pri skupinovom selfie zábere, pričom vám v ňom nikto nebude chýbať. Model XA1 Ultra disponuje 16MP predným fotoaparátom s optickým stabilizátorom obrazu, aby sa eliminovalo prípadné trasenie ruky a vylepšili sa selfie zábery pri slabom osvetlení. Má tiež smart selfie blesk, ktorý vašu tvár prirodzene osvetlí. Oba modely vám umožňujú robiť perfektné selfie zábery len jedným zamávaním, a to vďaka funkcii ‘Hand Shutter’ (ručná spúšť).

Smartfón Sony Xperia XA1

Krása od okraja po okraj

 

Nádherný dizajn bez okrajov, ktorý bol predstavený v roku 2016, sme vylepšili, aby sme vytvorili ilúziu jednoliatej nekonečnej plochy, ktorej zakrivenie napomáha lepšiemu a prirodzenejšiemu uchopeniu do ruky. Model XA1 má 5” HD (720p) displej bez okrajov a model XA1Ultra 6” Full HD (1080p) displej. Oba displeje podporujú zobrazovacie technológie, vďaka čomu získate čisté a ostré zážitky zo sledovania obrazu.

Majstrovské vypracovanie Sony je jasne viditeľné na brúsenom povrchu na hornej aj spodnej strane, ako aj z výberu materiálov, ako sú hliníkové bočné strany, ktoré v ruke vyvolávajú výnimočný pocit.

Smartfón Sony Xperia XA1

Výkon, ktorý vydrží celý život

 

Vďaka energeticky efektívnym osemjadrovým procesorom Mediatek helio P20 získate rýchly a plynulý výkon, či už surfujete na internete, sledujete video alebo hráte svoju obľúbenú hru.

Modely XA1 aj XA1 Ultra sú navrhnuté tak, aby zabezpečili dlhšie trvajúci výkon počas životnosti smartfónu. Nabíjanie Qnovo Adapt monitoruje "zdravotný stav" batérie a primerane prispôsobí nabíjací prúd, aby sa predišlo poškodeniu a maximalizovala sa životnosť, zatiaľ čo režim Stamina udrží batériu nabitú dlhšie, keď to najviac potrebujete, nakoľko vypne niektoré funkcie a predĺži jej výdrž. Funkcia Smart Cleaner od Sony zasa šikovne riadi výkon a pamäť vášho zariadenia, keďže automaticky čistí vyrovnávaciu pamäť a nepoužívané aplikácie, aby ste získali najvyššiu možnú rýchlosť a výkon bez toho, aby časom degradovali. A navyše, oba modely podporujú rýchle nabíjanie, aby ste len za pár minút nabíjania získali energiu na celé hodiny.

Smartfón Sony Xperia XA1

Uľahčuje život

 

Xperia Actions je novým prírastkom najnovšieho radu Xperia, vrátane modelov XA1 a XA1 Ultra. Jej cieľom je naučiť sa vaše užívateľské vzorce, aby vám prostredníctvom navrhovaných prispôsobiteľných nastavení a na mieru šitých odporúčaní uľahčila život. Napríklad, keď idete spať, vaša Xperia sa naučí, kedy chodíte do postele a automaticky tomu prispôsobí jas displeja a hlasitosť zvonenia.

Dostupnosť

 

Modely Xperia XA1 a Xperia XA1 Ultra budú uvádzané na trh od jari 2017, pričom pri uvedení budú využívať operačný systém Android N a na výber budú v niekoľkých moderných farebných úpravách; biela, čierna, ružová a zlatá. Oba modely majú ladiace štýlové stojanové obaly v čiernej a bielej farbe, ktoré budú doplnené celou škálou príslušenstva.

Smartfón Sony Xperia XA1

(Zdroj: Tlačová správa Sony)