Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Xperia XZ Premium s celosvetovo prvým nahrávaním super spomalených videí

Xperia XZ Premium s celosvetovo prvým nahrávaním super spomalených videí
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) predstavila svoj zatiaľ najprelomovejší smartfón – Xperia XZ Premium s kamerou, ktorá zachytáva aj pohyb, ktorý ľudské oko nezachytí, s nádherným 4K HDR displejom, super rýchlym sťahovaním, očarujúcim zaobleným dizajnom a ešte väčším množstvom inteligentných funkcií a prvkov.

Xperia XZ Premium zahŕňa desaťročia Sony inovácií, pričom využíva snímacie know-how zo Sony fotoaparátov ‘α’ a Cyber-shot. Vďaka tomu má nový kamerový systém Motion Eye, s ktorým zachytáva život tak, ako doteraz žiadny iný smartfón. Xperia XZ je zároveň prvý smartfón s pamäťovo výkonným snímačom Exmor RS, aký zvyčajne nájdeme v prémiových kompaktných fotoaparátoch. Prináša 5-násobne rýchlejšie obrazové snímanie a dátový prenos.

To znamená, že si môžete poskladať úžasné videá zo svojich každodenných momentov. Jednoducho nahrá 960 okienok za sekundu a máte k dispozícii videoprehrávanie v super spomalenom zábere, ktorý je štyrikrát pomalší ako pri iných smartfónoch. Vďaka tomu získate ešte viac detailov, ako bolo doteraz možné. Prediktívne zachytávanie záberov je tiež o krok pred vami. Automaticky spustí ukladanie záverov do vyrovnávacej pamäte hneď, ako degekuje pohyb, a to ešte skôr ako stisnete spúšť. Takže možno vo výbere záberov urobených sekundu pred stisnutím spúšte objavíte nejaký moment, ktorý vášmu oku unikol.

Smartfón Sony Xperia XZ Premium

Okrem tohto všetkého je tu nový 19MP snímač s vysokým rozlíšením, ktorý má o 19 % väčšie pixely zachytávajúce viac svetla a poskytujúce výnimočne detailné a ostré zábery aj pri slabom osvetlení alebo v protisvetle. Ďalšie vylepšenia sa dostali dovnútra Motion Eye, do mobilného procesora Bionz, čo znamená, že detekuje pohybujúce sa objekty presnejšie, takže umožňuje prediktívne zachytenie. Sony tiež vylepšila ostrosť, detaily a textúru, a to s cieľom zabezpečiť výnimočnú kvalitu záberov vďaka prepracovanej šošovke G lens.

V Xperia XZ Premium je to vôbec prvýkrát, čo je v smartfóne použitý 4K HDR (High Dynamic Range, 2160 x 3840) 5.5 palcový displej. O skutočne jedinečný Sony zážitok sa postará technológia Sony BRAVIA TV, ktorá vám poskytne pohlcujúcu 4K HDR skúsenosť zo sledovania obsahu priamo z vašej dlane, čím vás odpúta od vašej pohovky. Ohromujúci jas, farby, ostrosť a kontrast vytvárajú takú úroveň reality, že takmer máte pocit, akoby ste boli súčasťou scenérie. Ostrú, živú kvalitu displeja obohacujú vlastné Sony technológie, a síce TRILUMINOS Displej pre mobilné zariadenia, X-Reality pre mobilné zariadenia, ako aj dynamické vylepšovanie kontrastu – Dynamic Contrast Enhancer.

Vôbec po prvýkrát si môžete na mobilnom telefóne vychutnať výber z obsahu 4K HDR z Amazon Prime Video, a síce na Xperia XZ Premium. Streamujte alebo sťahujte vybrané Amazon Originals seriály, ktoré si môžete pozrieť kedykoľvek a kdekoľvek budete chcieť, v intenzívne žiarivých farbách a v dychberúcej jasnosti.

Smartfón Sony Xperia XZ Premium

Xperia XZ Premium využíva špičkovú mobilnú platformu Qualcomm Snapdragon 835, vďaka čomu ide o jeden z úplne prvých smartfónov s funkcionalitou Gigabit Class LTE (až do 1Gbps). To je možné vďaka integrovanému LTE modemu Snapdragon X16, ktorý potenciálne môže zmeniť spôsob, akým používatelia využívajú svoje mobilné zariadenia, keďže vám prináša rýchlosť optických vlákien, hoci ste na cestách. Platforma Snapdragon 835 tiež podporuje úžasnú grafiku, výnimočný výkon a zdokonalenú efektivitu batérie. Super rýchly je aj prenos súborov, a to vďaka pripojeniu USB 3.1, ktorý je 10-násobne rýchlejší ako USB 2.0 a má prenosovú rýchlosťou až do 5 Gbps. Pripojenie je jednoduché vďaka USB konektorom typu C, pretože sú vždy nastavené správnym smerom.

Pri Xperia XZ Premium je v harmónii toľko pokrokových technológií, takže je samozrejmé, že Xperia XZ Premium má tiež primerane vyvážený dizajn. Jednoducho povedané, tento smartfón je nádherný zvonka i zvnútra. Exteriér disponuje nádherným skleneným zaobleným povrchom, ktorý pri otočení vytvorí na svojej zadnej strane luxusný zrkadlový efekt.

Smartfón Sony Xperia XZ Premium

Každá stránka smartfónu XZ Premium je zjednotená – od jednoliatych plynulých línií a intuitívneho hlavného tlačidla so snímačom odtlačkov prsta až po novú živú tapetu, ktorá pri potiahnutí po obrazovke posúva elegantné slučky a farby, ktoré vidíte na displeji a ktoré ladia s nádhernými farbami exteriéru. Ďalšia vec, ktorou sa pri používaní smartfónu vonku nemusíte zaoberať, je dážď. Xperia XZ Premium je vodeodolná, prachuodolná a vystužená sklom Corning Gorilla Glass 5 na prednej aj zadnej strane, čo posúva jej krásu aj odolnosť na úplne novú úroveň.

Rovnako tak je o kategóriu vyššie aj inteligencia tohto smartfónu – Xperia XZ sa naučí, ako svoj telefón používate, prispôsobí sa tomu a ešte vám aj dáva odporúčania, aby ste mali tie najšikovnejšie personalizované zážitky. Vďaka funkcii Smart Stamina je výkon batérie maximalizovaný. Táto funkcia využíva znalostný procesor, aby na základe vášho zvyčajného používania presne odhadla, ako dlho vám batéria vydrží. Dokonca vás upozorní, ak zistí, že počas dňa sa vám batéria vybije a vyzve vás, aby ste si aktivovali režim Stamina. Obsahuje tiež Battery Care a adaptívne nabíjanie Qnovo, aby batériu chránili a až dvojnásobne predĺžili jej životnosť.

Xperia Tips a nové Xperia Actions vám ponúkajú praktické rady ohľadom funkcií, ktoré používate, a dokonca navrhuje stiahnutie mapy na základe vašej polohy. Cieľom tohto všetkého je zjednodušiť vám život.

Smartfón Sony Xperia XZ Premium

Sony zážitky pokračujú aj pri funkciách audio a pri hraní. Audio prehrávanie vo vysokom rozlíšení vám umožňuje počuť všetky nuansy a detaily nahrávky, akoby ste stáli priamo vedľa daného umelca. Natívna Sony technológia DSEE HX dokonca vylepší streamované skladby alebo MP3 nahrávky do High-res kvality a ak sa spojíte s bezdrôtovými reproduktormi alebo slúchadlami, technológia LDAC sa postará o to, aby ste neprišli ani o štipku kvality zvuku, keďže prenesie trikrát viac audio dát ako bežné Bluetooth pripojenie. So svojou PlayStation 4 konzolou zasa môžete na svojej Xperia XZ Premium hrať najnovšie špičkové hry. Jej pokrokové procesory a rýchly prístup pamäte znamenajú, že hranie hier je vždy plynulé a reakčné a navyše so 4K obrazovkou a výkonnými stereo reproduktormi máte pocit, akoby ste boli priamo súčasťou hry.

Xperia XZ Premium bude celosvetovo dostupná koncom jari 2017 v dvoch farebných prevedeniach: žiarivej chrómovej a čiernej farbe morskej hlbočiny. Dostupný bude tiež celý rad príslušenstva vrátane rýchlonabíjačky Quick Charger UCH12W, ktorá ponúka hodiny výdrže batérie už po niekoľkých minútach nabíjania a Bluetooth slúchadlá s reproduktorom SBH56, ktorý umožňuje hlasité telefonovanie cez hlasitý reproduktor, zatiaľ čo sa venujete viacerým aktivitám a používate diaľkovú spúšť fotoaparátu.

Smartfón Sony Xperia XZ Premium

(Zdroj: Tlačová správa Sony)