Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tablet Samsung Galaxy Tab S3 poteší poriadnym zvukom i perom stylus

Tablet Samsung Galaxy Tab S3 poteší poriadnym zvukom i perom stylus
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Samsung si tento rok so sebou priniesol na výstavu MWC rovno tri nové tablety. Dva z nich bežia na operačnom systéme Windows 10, no my sa teraz budeme venovať tretiemu tabletu Galaxy Tab S3 s operačným systémom Android. Ten by totiž so svojimi špecifikáciami mohol byť dôstojným protivníkom voči tabletu Apple iPad Pro.

Galaxy Tab S3jka má 9,7 palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 2048 na 1536 bodov, ktorý podporuje dokonca prehrávanie HDR videí. O výkon sa postará procesor Qualcomm Snapdragon 820 spolu s operačnou pamäťou RAM vo veľkosti 4 GB. Úložný priestor má kapacitu 32 GB, čo sa nezdá byť veľa, no môže byť rozšírený prostredníctvom microSD karty o ďalších až 256 GB.

Tablet Samsung Galaxy S3 s perom S Pen

Tablet je tenký 6 milimetrov a beží na najnovšom operačnom systéme Android 7.0 Nougat s balíkom predinštalovaných aplikácií Samsung. O poriadne ozvučenie sa pritom postarajú štyri reproduktory, ktoré pre tablet vyladila spoločnosť AKG. Galaxy Tab S3 však môže byť aj slušným pracovným nástrojom. Postará sa o to stylus pero S Pen, ktoré má 0,7 milimetrovú špičku a je citlivé na tlak až v 4000 úrovniach.

Tablet Samsung Galaxy S3 s perom S Pen

Ďalším posilnením produktivity je voliteľná klávesnica, ktorá nemusí byť pripojená priamo k tabletu. Využíva prenosovú technológiu Bluetooth a nemusí sa nabíjať. Klávesnica je vyrobená z plastu, je príjemná na dotyk, no potešilo by, keby bola ešte aj podsvietená.

Samsung nasadil tablet Galaxy Tab S3 ako konkurenta pre Apple iPad Pro 9.7. Zodpovedá tomu jeho veľkosť, audio výbava, podpora pera stylus a dostupnosť klávesnice. O všetkom však nakoniec aj tak rozhodnú samotní spotrebitelia.

Zatiaľ neboli zverejnené žiadne informácie ohľadom dostupnosti ani ceny tabletu Samsung Galaxy S3.

Tablet Samsung Galaxy S3 s perom S Pen