Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vieme dátum uvedenia Galaxy S8, headset Gear VR získa diaľkový ovládač

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejská spoločnosť Samsung na MWC 2017 pošteklila návštevníkov krátkou upútavkou, v ktorej bol oznámený dátum predstavenia novej vlajkovej lode smartfónu Galaxy S8. Okrem toho oznámil Samsung, že nový headset pre virtuálnu realitu s názvom Gear VR získa vďaka spolupráci s firmou Oculus vysnívaný diaľkový ovládač s dotykovou plochou na štýl touchpadu.

V krátkom videu, ktoré Samsung pustil počas svoje tlačovej konferencie na MWC 2017, bola nosná informácia o dátume predstavenia očakávaného smartfónu Galaxy S8. Ten bol stanovený na 29. marca. Hoci počas predchádzajúcich výstav MWC mal Samsung vo zvyku predstaviť nové vlajkové lode smartfónov, tento rok sa rozhodol pre vlastné podujatie, ktoré si organizuje sám napríklad aj výrobca Apple.

Podľa zvestí sa predpokladá uvedenie dvoch modelov smartfónov s možnými názvami Galaxy S8 a Galaxy S8 Plus. Oba by mali mať dizajn zakriveného displeja a mohli by bežať na procesore Qualcomm Snapdragon 835. Podujatie sa uskutoční 29. marca o 11 hodine ráno v časovej zóne EST (17 hodina CET) v priestoroch Lincoln Center v New Yorku.

Ak máte záujem odoberať novinky týkajúce sa nového modelu Galaxy, môžete sa už teraz zaregistrovať na stránkach: zaujem odoberat novinky tykajuce sa noveho modelu Galaxy,
tak sa prosim uz teraz registrujte na strankach www.samsung.com/sk/unpacked.

Samsung predstaví novú vlajkovú loď smartfónu Galaxy S8 na samostatnej akcii 29. marca

Samsung tiež oznámil uvedenie nového headsetu Gear VR, ktorý dostane do výbavy aj žiadaný diaľkový ovládač. Ten bol navrhnutý v spolupráci so spoločnosťou Oculus. Gear VR si zachováva zorné pole v uhle 101 stupňov a bude kompatibilné so zariadeniami Samsung, ktoré majú buď microUSB alebo USB-C port, vrátane modelov smartfónov Galaxy S7, S7 edge, Note5, Galaxy S6 Edge+, S6 a S6 Edge.

Ovládač je navrhnutý špeciálne pre používanie jednou rukou a jeho súčasťou je aj dotyková plocha touchpadu. Podľa vyjadrenia spoločnosti Oculus by pritom malo byť k dispozícii viac ako 70 titulov, ktoré sú optimalizované pre tento nový ovládač, pričom existujúci obsah by mal s ním tiež dobre spolupracovať.

Nový headset Gear VR bude vybavený aj diaľkovým ovládačom s dotykovou plochou na štýl touchpadu