Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový svetový rekord v rýchlosti 5G: Ericsson testuje pripojenie vozidiel

Nový svetový rekord v rýchlosti 5G: Ericsson testuje pripojenie vozidiel
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosti Ericsson, SK Telecom a BMW Group Korea spoločne prekonali svetový rekord v rýchlosti vozidiel, pripojených na internet pomocou 5G technológie. S cieľom poskytnúť konkrétne príklady bezproblémovej mobility sa všetky tri spoločnosti v testoch zamerali na jazdy vo vysokej rýchlosti, počas ktorých bolo zaistené stabilné a vysoko výkonné pripojenie na sieť.

Thomas Norén, vedúci pre oblasť sieťových produktov v spoločnosti Ericsson na začiatku testovania dodal: „Ericsson spolupracuje s poprednými operátormi a predstaviteľmi ekosystémov na rozvoji 5G – s pomocou existujúcich pilotných projektov na báze predbežných štandardov, ako aj prostredníctvom štandardizačných aktivít v rámci globálnych normalizačných orgánov a priemyslových skupín. Testy prispejú ku komercializácii 5G technológií a k ich rozvoju – najmä v oblasti pripojenia vozidiel.“

Nový svetový rekord v rýchlosti 5G: Ericsson testuje pripojenie vozidiel

Testovacia sieť na firemnom polygóne BMW Group Korea pozostávala zo štyroch rádiových uzlov, pracujúcich v pásme 28GHz. Tato testovací sieť umožnila dosiahnutie prenosovej rýchlosti dát 3,6 Gbps (downlink) pri rýchlosti vozidiel 170 km/h. Testy zároveň ukázali stabilne vysokú dátovú priepustnosť siete na celom okruhu, presahujúcu 1,5 Gbps aj počas prepínania prenosu (handover) medzi jednotlivými vysielačmi.

Nový svetový rekord v rýchlosti 5G: Ericsson testuje pripojenie vozidiel

Dosiahnutie nového svetového rekordu umožnilo pokročilé formovanie rádiového signálu a jeho následného sledovania, ktoré umožňuje základňovej stanici vysielať signály smerom k 5G zariadeniu. Vyspelé 5G technológie od Ericssonu umožnili presné sledovanie 5G zariadení aj pri veľmi vysokých rýchlostiach. Tieto schopnosti otvárajú dvere novým službám 5G, v tomto prípade v rámci automobilového priemyslu.

Ericsson a jeho partneri budú pokračovať v mnohostrannom testovaní 5G v rámci pilotných projektov s poprednými operátormi a predstaviteľmi ekosystémov. Pilotné projekty umožňujú 5G end-to-end testovanie sietí za účelom urýchlenia rozvoja 5G.

(Zdroj: Tlačová správa Ericsson)