Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo Moto M: Štýlový smartfón pre každodenné použitie

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
26. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Rodina mobilných telefónov Moto, z dielne výrobcu Lenovo, privítala na konci minulého roka nového člena. Je ním smartfón Moto M, zariadenie, ktoré už na prvý pohľad patrí k svojim súrodencom.

Charakterizujú ho jemné zaoblenia, zvlášť na zadnej strane, čo umocňuje ergonómiu uchopenia v ruke. Jeho povrch je pritom príjemný na dotyk a zároveň aj odolný voči vodným kvapkám. 5,5 palcový displej si prináša už štandardné Full HD rozlíšenie. Kovové telo pritom vo vnútri ukrýva celkom zaujímavú výbavu.

V prvom rade je to osemjadrový procesor, ktorý potvrdzuje, že výkon aj tohto smartfónu je viac ako dostatočný. Celé to podčiarkuje až 3 GB pamäť a 32 GB úložný priestor, rozšíriteľný o ďalšie miesto cez kombinovaný slot pre micro SD kartu, prípadne pre druhú SIM kartu. Nechýba aktuálny Android 6.0.

Smartfón Lenovo Moto M

Z hardvérovej výbavy stojí za povšimnutie 16 megapixlový fotoaparát, pozor, s rýchlym PDAF zaostrovaním, duálnym LED bleskom a šošovkou so svetelnosťou F 2.0. Zaujímavá je aj selfie kamera so svojimi 8mimi megapixlami.

Takže spolu s LTE podporou, satelitnou navigáciou a rýchlou čítačkou odtlačkov prstov na zadnej strane smartfónu, používateľom určite viac k šťastiu nechýba. Skôr naopak ich môže ešte potešiť zvuk s Dolby Atmos, rýchlo nabíjanie, či poriadna batéria s kapacitou 3050 mAh.