Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

OnePlus 3T: Vylepšený výkon a výdrž v prémiovom balení za rozumnú cenu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť OnePlus sa po niekoľkých mesiacoch rozhodla vydať vylepšenú verziu smartfónu OnePlus 3. Nový smartfón dostal označenie OnePlus 3T a používateľom prináša rýchlejší procesor, predný fotoaparát s vyšším rozlíšením či dlhšiu výdrž batérie. To všetko v prémiovom balení vo viacerých farebných variantoch a len o 40 Eur drahšie, ako stojí pôvodná verzia smartfónu.

Smartfón OnePlus 3T dostal do vienka výkonnejší procesor s vyššou taktovacou frekvenciou, konkrétne Snapdragon 821 s frekvenciou 2,35 GHz. Pôvodná verzia smartfónu OnePlus 3 je osadená procesorom Snapdragon 820 s taktovacou frekvenciou 2,2 GHz. Vylepšenia sa dočkala aj predná kamera, ktorej rozlíšenie narástlo z 8 megapixlov až na pôsobivých 16 megapixlov. To je viac, ako má väčšina predných kamier v dnešných smartfónoch.

Nový smartfón OnePlus 3T oproti svojmu predchodcovi OnePlus 3 prináša zvýšenie výkonu a výdrže

Vývojári okrem výkonu mysleli aj na výdrž a preto posilnili kapacitu batérie z 3000 mAh na 3400 mAh. Už pôvodný smartfón OnePlus 3 mal impozantnú výdrž batérie, takže nárast kapacity v tomto prípade je skôr takým bonusom, ako výrazným vylepšením.

Smartfón OnePlus 3T je osadený výkonným procesorom Snapdragon 821

Nový smartfón OnePlus 3T beží na operačnom systéme Oxygen OS 3.5, čo je spoločnosťou OnePlus upravená verzia Android Nougat. Čo sa týka vonkajšieho dizajnu, OnePlus 3T je takmer totožný so svojim starším bratom. Výnimka je možnosť výberu inej farby. OnePlus 3 je k dispozícii v striebornej alebo zlatej farbe, pričom novinka OnePlus 3T bude dostupná vo farbe tmavšieho odtieňu sivej, namiesto striebornej, a samozrejme v jemne zlatej farbe.

Predný fotoaparát vo smartfóne OnePlus 3T má impozantné rozlíšenie 16 megapixlov

Hoci smartfón OnePlus 3T nie je CDMA kompatibilný a teda funguje iba v LTE sieťach, je to telefón, ktorý ponúka používateľom vysoký výkon za zlomok nákladov oproti konkurencii. Smartfón OnePlus 3T bude dostupný od 28. novembra za cenu začínajúcu sa od 439 EUR.

Smartfón OnePlus 3T je kombináciou výkonu a výdrže za zlomok nákladov oproti iným prémiovým smartfónom