Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HTC Bolt: Šprintujúci smartfón pre zopár vyvolených

HTC Bolt: Šprintujúci smartfón pre zopár vyvolených
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť HTC sa rozhodla v tomto roku vydať ešte jeden smartfón s označením HTC Bolt, ktorý bude určený exkluzívne pre sieť Sprint v USA. Smartfón preto v sebe kombinuje nové sieťové technológie, no jeho ďalšie špecifikácie sú porovnateľné s inými smartfónmi na trhu.

HTC Bolt sa po vzoru Apple smartfónov zbavil 3,5 mm jack audio konektora, čo naznačuje trend, ktorým sa budú zrejme viacerí výrobcovia smartfónov uberať v budúcnosti. Telefón má v sebe vstavaný DAC prevodník, ktorý prináša kvalitný 24-bitový zvuk prostredníctvom USB portu typu C.

Smartfón HTC Bolt využíva najnovšiu prenosovú technológiu 3 x 20 MHz Carrier aggregation v mobilnej sieti americkej spoločnosti Sprint

Dizajn smartfónu HTC Bolt vychádza s kombinácie hliníka a skla, pričom nápadne pripomína tohtoročnú vlajkovú loď HTC 10, ktorú výrobca predstavil začiatkom tohto roka. Po výkonovej stránke však za ňou HTC Bolt trocha zaostáva. Telefón je poháňaný procesorom Snapdragon 810 spolu s operačnou pamäťou RAM vo veľkosti 3 GB. Vnútorné úložisko má kapacitu 32 GB a je ho možné rozšíriť prostredníctvom microSD karty. Na palube sa nachádza operačný systém Android 7.0 Nougat.

Smartfón HTC Bolt je vode odolný do hĺbky 1 metra po dobu 30tich minút

HTC Bolt má 5,5 palcový displej s rozlíšením 1920 x 1440 bodov a je vybavený 16 megapixlovým zadným fotoaparátom s optickou stabilizáciou obrazu. Ako už bolo spomenuté, smartfón sa vyzbrojil moderným portom USB-C, ktorý poskytuje nabíjanie, prenos dát a prehrávanie audia. Smartfón je odolný proti vode a prachu s certifikáciou IP57 (môže sa ponoriť do hĺbky 1 metra po dobu až 30tich minút).

Smartfón HTC Bolt je osadený 16 megapixlovým zadným fotoaparátom s optickou stabilizáciou

Hlavným lákadlom nového telefónu HTC Bolt je jeho podpora pre mobilnú sieť LTE Plus od americkej spoločnosti Sprint, ktorá využíva technológiu 3 x 20 MHz Carrier aggregation. To znamená, že používateľ môže v optimálnych podmienkach dosiahnuť až o 50 percent rýchlejšie pripojenie než ponúka dvojkanálová technológia Carrier aggregation. Telefón je osadený modemom Snapdragon X10 LTE, ktorý zabezpečí, aby sa dáta zobrazovali v čo najkratšom čase.

Smartfón HTC Bolt naplno využijú používatelia služieb spoločnosti Sprint vo vybraných mestách v USA

Bohužiaľ táto prenosová technológia LTE je dostupná len pre používateľov služby spoločnosti Sprint, ktorí žijú v Chicagu, San Franciscu, Minneapolise, Dallase, Denveri, Kansas City, Clevelande, Columbuse a v Ohio. Smartfón HTC Bolt je dostupný prostredníctvom predajcu Sprint za cenu 599 dolárov.