Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DJI Osmo Mobile: Inteligentný ručný stabilizátor pre nakrúcanie videí s telefónom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť DJI je známa najmä svojimi šikovnými dronmi, ktoré využívajú technológiu stabilizácie kamery pre nakrúcanie plynulých videí. Vývojári z DJI sa však rozhodli túto technológiu preniesť aj do mobilného sveta a tak vďaka zariadeniu Osmo Mobile budú aj majitelia smartfónov mať možnosť nakrúcania stabilizovaných záberov bez roztrasenia.

DJI Osmo Mobile je ručný trojosový motorizovaný stabilizátor s nastaviteľnou montážnou konštrukciou pre uchytenie smartfónu. Stabilizátor využíva svoje motory pre vyrovnávanie akéhokoľvek chvenia alebo pohybu, vďaka čomu udržiava zábery v stabilnej polohe, či už používateľ stojí na mieste, kráča, jazdí v aute alebo naháňa svoje dieťa.

Spoločnosť DJI predstavila ručný stabilizátor Osmo Mobile pre nakrúcanie videí so smartfónom

Navyše je Osmo Mobile vybavené aj fyzickými ovládačmi, ako je páčkový ovládač pre posun a naklonenie fotoaparátu, samostatné tlačidlo pre nahrávanie a spúšť fotoaparátu. Vyberateľná batéria v rukoväti zariadenia dodá až 4,5 hodín výdrže a môže byť nabitá do plnej kapacity za 2,5 hodiny.

Ručný stabilizátor DJI Osmo Mobile vám umožní nakrúcanie plynulých videí bez roztrasenia aj počas pohybu

To čo robí Osmo Mobile jedinečným, oproti podobným stabilizačným systémom pre telefóny je sprievodná mobilná aplikácia DJI Go. Po prepojení s telefónom prostredníctvom Bluetooth pridá aplikácia používateľom plnú kontrolu nad fotoaparátom spolu s extra funkciami pre využívanie výhod stabilizátora.

Jednou z nich je ActiveTrack, ktorú DJI používa vo svojich dronoch, a ktorá vám umožní sledovať objekt jednoducho tak, že nakreslíte prstom na displej okolo neho rámik. Stabilizátor sa bude automaticky otáčať a nakláňať tak, aby udržal vyznačený objekt v zábere.

Ručný stabilizátor DJI Osmo Mobile vydrží stabilizovať zábery 4,5 hodiny na jedno nabitie

Ďalšou zaujímavou funkciou je Motion Timelapse, ktorá umožňuje nakrúcanie stabilizovaných časo-zberných videí, ktoré však nemusia byť statické, ale používateľ môže naklánať, otáčať a pohybovať sa so stabilizátorom na miestach, ktoré si vyberie. Aplikácia DJI Go samozrejme ponúka aj možnosť živého vysielania videí cez YouTube.

Ručný stabilizátor pre mobilné telefóny DJI Osmo Mobile bude stáť 289 libier. Záložná batéria má cenu 28 libier.

Sprievodná aplikácia DJI Go pre ručný stabilizátor Osmo Moblie prináša ďalšie zaujímavé možnosti nakrúcania videí