Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Moto G4 Plus: Smartfón ušitý ako na mieru pre mladých a moderných ľudí

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
6. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Potom, ako sa Motorola stala súčasťou skupiny Lenovo, dostáva bývalá americká značka podstatnú pozornosť čínskych vývojárov. V novom šate pod označením Moto sa tak pravidelne objavujú zaujímavé inovácie. V tomto duchu nastupuje aj nová Moto G4 Plus.

Dizajn telefónu by mal uspokojiť mladých a moderných používateľov, ktorých možno už na prvý pohľad upúta takmer štvorcové tlačidlo v dolnej časti telefónu. V prvom rade je za ním ukrytá čítačka odtlačkov prstov, ktorá zvýši bezpečnosť prístupu k údajom v telefóne.

Modernosť smartfónu však okrem dizajnu podčiarkuje aj displej. Ten má Full HD rozlíšenie a veľkosť až 5,5 palca, takže pri čítaní internetových stránok si používateľ nemusí namáhať zrak, a to aj vďaka viac ako 400 bodom na palec.

Vo vnútri telefónu bije srdce osemjadrového procesora Qualcomm Snapdragon. Ten si dobre rozumie s 2 GB operačnej pamäte RAM, ktoré sa pri najvyššej verzii modelu môžu dostať až na 4 GB. Rovnako je to aj s úložným priestorom. Jeho základ je na 16 GB a pokračuje až do 64 GB pri najvyššej verzii. Ak by to ale nestačilo, vybavil výrobca telefón aj obľúbeným slotom pre microSD karty.

Moto G4 Plus: Smartfón ušitý ako na mieru pre mladých a moderných ľudí

Multimédiá, ktoré tam budú putovať pomôžu pritom vytvoriť aj dva fotoaparáty. Ten prvý, predný, je širokouhlý a jeho rozlíšenie je 5 megapixelov. To je dostatok na zaujímavé selfie snímky, ktoré pomocou neho môžu vzniknúť. No a zadný brat dostal viac ako trojnásobné rozlíšenie, v prepočte teda 16 megapixelov.

Jeho prednosťou je však okrem snímania v zhoršených svetelných podmienkach aj poriadne zaostrovanie. V tomto prípade to do svojich rúk preberajú dve technológie: laserové zameriavanie a fázová detekcia. Aj rýchlo sa pohybujúce objekty by teda ostrosti nemali uniknúť.

A čo energetická výbava? Tá je zastúpená v podaní 3000 mAh batérie. Dopĺňa ju však technológia rýchleho nabíjania a tak je po 15tich minútach nabíjania smartfón schopný fungovať ďalších 6 hodín.

Čo dodať? Snáď už len to, že toto 155 gramové zariadenie dokáže svojimi schopnosťami potešiť používateľov pri zábave, ale aj pri práci.