Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HTC One A9s: Elegantný telefón vyladený pre skutočný život

HTC One A9s: Elegantný telefón vyladený pre skutočný život
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť HTC oficiálne predstavila najnovší prírastok ikonického radu HTC One. Nový smartfón HTC One A9s si prináša oceňovaný dizajn modelového radu One na novú generáciu telefónov, ktoré ponúknu špičkové spracovanie a vyvážený hardvér za prijateľnú cenu.

Detailne prepracované kovové jednoliate telo s dvojitou povrchovou úpravou ukrýva pod 5 palcov veľkom HD displeji výkonný osemjadrový procesor Mediatek Helio P10, 2 GB RAM a 16 GB internej pamäte. Tá sa dá rozšíriť pomocou microSD karty až do veľkosti 2 TB. Pre zachytenie dôležitých spomienok je pripravený 13 megapixlový fotoaparát so svetelnosťou f / 2.2 a 5 megapixlový selfie fotoaparát. Rýchla a praktická čítačka odtlačkov prstov sa postará o bezpečnosť dát aj jednoduchý prístup k všetkým funkciám, rovnako ako pre zabezpečenie NFS, slúžiace pre bezkontaktné platby či komunikáciu s ďalšími zariadeniami.

Spoločnosť HTC predstavila na IFA 2016 nový smartfón HTC One A9s

Kovový klenot s citom pre detail

 

Modelová rada HTC One bola vždy známa pre svoje kvalitné spracovanie, ergonómiu a cit pre detail, a nie je tomu inak ani v prípade HTC One A9s. Dvojitá povrchová úprava dáva vyniknúť elegantnému zakriveniu bokov telefónu, vďaka ktorému skvele sadne do dlane. Pohľad na skosenie tlačidiel hlasitosti, rovnako ako na drážkovanie tlačidla power iba dokladá, že pri konštrukcii tohto zariadenia HTC myslelo na všetky detaily. Okrem úchvatného vzhľadu sa HTC One A9s môže pýšiť aj kvalitou konštrukcie, ktorá bola pri testovaní podrobená stovkám pádov, testov odolnosti voči škrabancom, a tiež bola vystavená stovkám hodín v extrémnom počasí.

Bezpečnosť a odomknutie jediným dotykom

 

HTC One A9s je vybavené viacsmerovou kapacitnou čítačkou odtlačkov prstov. Tá je umiestnená na čelnej strane telefónu pod displejom. Čítačka spolu s možnosťou šifrovania úložiska zabezpečí všetky dáta vo smartfóne, a tiež umožní spolu s aplikáciou HTC Boost+ uzamknutie jednotlivých aplikácií. Okrem toho tiež uľahčí odomykanie telefónu, urýchli nákupy v obchode Google Play alebo uľahčí používanie aplikácií pre mobilné bankovníctvo či bezkontaktné platby pomocou NFC.

Spoločnosť HTC predstavila na IFA 2016 nový smartfón HTC One A9s

Plne pod kontrolou

 

Nové HTC One A9s ponúka funkciu HTC Boost+, ktorá vďaka systému inteligentného prerozdeľovania prostriedkov udržiava telefón v perfektnej kondícii. Znižuje spotrebu energie spôsobenou aplikáciami bežiacimi na pozadí, zaisťuje rýchle prepínanie medzi aplikáciami, a tiež odstraňuje dočasné súbory, ktoré už nie sú potrebné a zariadenie zbytočne zaťažujú. Čerešničkou na torte je potom funkcia upozornenia na dlho nepoužívané aplikácie, ktoré zbytočne zaberajú miesto v pamäti. Vďaka HTC Boost+ bude telefón fungovať ako nový aj dlho potom, čo bol zakúpený.

Spomienky ako živé

 

Tie najkrajšie momenty chceme vždy zachytiť v tej najlepšej kvalite, a preto je HTC One A9s vybavené vynikajúcim fotoaparátom, ktorého snímky sa dajú jednoducho zálohovať do neobmedzeného cloudového úložiska služby Fotky Google, vďaka ktorému sa už netreba starať o nedostatok miesta v telefóne, či stratu drahocenných fotografií napríklad v dôsledku odcudzenia zariadenia. Príjemným bonusom je potom možnosť rýchlo vyhľadať akýkoľvek snímok podľa tváre, lokality, témy snímku alebo jednoducho podľa uložených kľúčových slov.

Svoju galériu budú môcť používatelia plniť zábermi s perfektného 13 megapixlového fotoaparátu s BSI senzorom, svetelnosťou f / 2.2, LED bleskom, automatickým ostrením a schopnosťou nakrúcania videí v rozlíšení Full HD 1080p.

Spoločnosť HTC predstavila na IFA 2016 nový smartfón HTC One A9s

Okrem toho im bude k dispozícii tiež sada pokročilých softvérových funkcií. Kontinuálne snímanie uľahčí zachytenie akčných okamžikov, funkcia Hyperlapse umožní plynulé zrýchlenie akéhokoľvek videa a s funkciou Zoe Capture si používateľ pripraví materiál pre strihová videá, s ktorými ľahko zdokumentuje akúkoľvek udalosť. A pre tých, ktorí sa fotografii radi venujú do detailu, je pripravený režim Pro umožňujúci ručné nastavenie všetkých podstatných parametrov, ako je citlivosť snímača alebo čas uzávierky a zároveň uloženie snímku vo formáte RAW.

Pre milovníkov selfie je pripravený 5 megapixlový predný fotoaparát s funkciou Live Makeup, s ktorou budú vždy vyzerať skvelo. Samozrejmosťou je záznam videa vo Full HD 1080p a všetko završuje praktická funkcia Auto Selfie, s ktorou sa dá plne sústrediť na záber a nerozmýšľať pri tom, ako stlačiť spúšť. To totiž HTC One A9s urobí presne vo chvíli, keď sa na neho používateľ usmeje.

Dostupnosť a cena

 

HTC One A9s bude dostupné vo farebných variantoch Cast Iron a Aqua Silver. O finálnej dostupnosti a cene bude zastúpenie HTC informovať.

Spoločnosť HTC predstavila na IFA 2016 nový smartfón HTC One A9s

(Zdroj: Tlačová správa HTC)