Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dizajnová lahôdka Honor 8 prichádza na Slovensko

Dizajnová lahôdka Honor 8 prichádza na Slovensko
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Značka smartfónov Honor na náš trh oficiálne uviedla svoju novú vlajkovú loď, Honor 8. Smartfón s 5,2 palcovým FullHD displejom má duálny fotoaparát, rýchlu čítačku odtlačkov prstov, NFC, 32GB / 64GB internú pamäť alebo nadštandardnú 4GB operačnú pamäť. Poteší tiež lákavá cena od 409 euro a trojmesačná záruka na bezplatnú výmenu náhodne poškodeného displeja.

Zatiaľ najkrajší telefón značky Honor

 

Honor 8 s elegantne zaoblenými rohmi je doteraz najkrajším telefónom, ktorý značka vyrobila. Prednú časť s 5,2 palcovým displejom dopĺňajú moderný sklenený chrbát s unikátnym 3D efektom využívajúcim prirodzené svetlo k vytváraniu efektných odleskov. Honor 8 na trh vstupuje v troch základných farbách - v bielej, antracitovo čiernej a netradičnej zafírovej modrej. Verzia telefónu s vyššou pamäťou (64 GB) má potom farbu zlatú.

Na Slovensku bude dostupný nový smartfón Honor 8

Kvalitný displej s výraznými farbami a kontrastom

 

Honor 8 má jemný 5,2 palcový FullHD displej s rozlíšením 1920 x 1080 px a 2.5D efektom. Vývojári kládli dôraz na vysoký kontrast a verné zobrazenie farieb. Čitateľnosť displeja je na vysokej úrovni aj za prudkého slnka. K Honoru 8 dostanú navyše zákazníci neobvyklú trojmesačnú záruku pre prípad náhodného poškodenia displeja, napríklad pri páde telefónu na zem. Vďaka svojmu rozmeru a spracovaniu sa telefón pohodlne ovláda jednou rukou.

Vlajková loď v podobe smartfónu Honor 8 má elegantné prevedenie so zaoblenými rohmi

Duálny fotoaparát s laserovým ostrením

 

Po vzore svojho predchádzajúceho modelu, Honoru 6 plus, značka opäť vsádza na duálny zadný fotoaparát. Aj tentokrát sa jedná o kombináciu dvoch 12Mpx snímačov, teraz však jeden fotí v RGB, druhý monochromaticky. Výsledná fotografia sa vyznačuje vyšším dynamickým rozsahom. Pri vytváraní snímok je tiež možné využívať efektu širokej clony, teda čiastočného rozostrenia vybraných oblastí fotografie. Honor 8 tiež disponuje rýchlejším a presnejším laserovým ostrením. Šošovky sa skladajú zo šiestich optických elementov. Hlavnú dvojicu fotoaparátov dopĺňa predná 8MPx selfie kamera.

Smartfón Honor 8 sa môže pochváliť kombinácou dvoch 12Mpx snímačov pre RGB a monochromatické fotenie

Smartkey, čítačka odtlačkov prstov alebo NFC

 

Rovnako ako niekoľko predchádzajúcich modelov využíva Honor 8 čítačku odtlačkov prstov, teraz však kombinovanú s inteligentným tlačidlom smartkey. Čítačka odtlačkov prstov umožňuje telefón bezpečne odomknúť za 0.4 s, ale jednotlivým gestám možno priradiť ďalšie možnosti ovládania. Patrí medzi nich napr. stiahnutie notifikačnej lišty a jej zmazanie, vytvorenie fotografie a videa, prijatie alebo odmietnutie hovoru, ovládanie alarmu alebo listovanie v galérii. SmartKey umožňuje napríklad ovládať svietidlo, fotoaparát alebo dokáže spustiť používateľom zvolené aplikácie.

Smartfón Honor 8 má 5,2 palcový FullHD displej

Pôsobivý výkon, veľká pamäť a silná batéria

 

Smartfón poháňa osemjadrový procesor HiSilicon Kirin 950. K vysokému výkonu napomáha 4GB RAM. Interná pamäť telefónu má v základnej verzii 32 GB, vo vyššej zlatej verzii dokonca 64 GB. Pamäť je možné rozšíriť pomocou microSD karty až na 128 GB. Honor 8 podporuje aj systém dualSIM. Dlhú výdrž telefónu zabezpečí batéria s kapacitou 3000 mAh. Výdrž batérie telefónu vylepšuje aj systém energetickej správy SmartPower 4.0.

Tvárou nového smartfónu Honor 8 je olympijská víťazka Eva Samková

Podpora NFC, LTE, alebo USB-C port

 

Honor 8 podporuje NFC. Novinkou je využitie novšieho USB-C rozhrania. Samozrejmosťou je plná podpora LTE vo všetkých lokálnych pásmach. Nový telefón beží na Androide 6.0 Marshmallow s používateľskou nadstavbou EMUI 4.1. Honor 8 bude naviac ďalšie dva roky získavať automatické aktualizácie softwaru.

Lokálna dostupnosť

 

Na Slovensku štartujú predobjednávky už od štvrtka 25. augusta. Cena za základnú 32GB verziu bude 409 euro, verzia s 64GB pamäťou bude stáť 449 euro. Telefón bude možné zakúpiť u predajcov Alza.sk, Nay Elektrodom, Datart, Mall.sk a tiež u O2 SK.

(Zdroj: Tlačová správa Honor)