Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung predstavil dlho očakávaný phablet Galaxy Note 7

Samsung predstavil dlho očakávaný phablet Galaxy Note 7
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung uviedla tohtoročný model phabletu Galaxy Note 7, ktorý so sebou prináša mierny nárast výkonu a upravený dizajn Edge, pričom rozmery a kľúčové vlastnosti ostávajú takmer bez zmeny.

Samsung sa rozhodol vydávať väčší phablet Galaxy Note 7 až niekoľko mesiacov po svojich pravidelných vlajkových lodiach smartfónov. Nový Galaxy Note 7 si zachoval veľkosť displeja 5,7 palca a prítomnosť pera S Pen dodáva tomuto zariadeniu viac profesionálnejší pocit ako u bežných telefónov Samsung Galaxy. Pero S Pen by malo byť teraz oveľa citlivejšie, dokonca podľa Samsungu až dvojnásobne v porovnaní s posledným modelom.

Samsung predstavil dlho očakávaný phablet Galaxy Note 7

Druhým hlavným rysom nového Galaxy Note 7 je osadenie čítačky očnej dúhovky pre prístup do zariadenia, ktorá sa dá použiť namiesto zabudovanej čítačky odtlačkov prstov. Nový Samsung Galaxy Note 7 si navyše prepožičal zakrivené hrany displeja z modelov Galaxy Edge. K dispozícii je aj 12 megapixlový fotoaparát, rovnako výkonný ako u modelov smartfónov S7 a S7 Edge.

Phablet Samsung Galaxy Note 7 má vylepšené pero S Pen a pridáva čítačku očnej dúhovky pre prístup do zariadenia

Phablet beží na osemjadrovom procesore Exynos v celosvetovom meradle a na procesore Snapdragon 820 v USA. Operačná pamäť RAM je vo veľkosti 4 GB a vnútorné úložisko má kapacitu 64 GB, ktoré je možné rozšíriť prostredníctvom microSD karty o ďalších 256 GB. Samsung sa konečne rozhodol nahradiť microUSB port novým portom USB-C. Galaxy Note 7 má krytie IP68 a zariadenie je teda vode odolné do hĺbky 1,5 metra po dobu 30 minút.

Nový phablet Samsung Galaxy Note 7 bude dodávaný v štyroch farbách: čiernej, striebornej, zlatej a modrej. Novinka by mala byť globálne k dispozícii 19. augusta za cenu približne okolo 715 Eur, čo je nárast ceny oproti predchádzajúcim modelom.

Samsung Galaxy Note 7 bude dostupný v štyroch farebných prevedeniach