Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Krátky prehľad zaujímavých zariadení z medzinárodnej výstavy MWC 2016 – 1. časť

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 3. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak máte svoj dom zateplený, určite viete koľko tepla týmto krokom ušetríte a ak to neviete, tak by ste si mali pozrieť snímky z termálnej kamery. Napokon už dnes si ich viete spraviť aj sami, stačí ak máte jeden zaujímavý smartfón.

Zaujímavým zariadením, pri ktorom sa zastavovali zvedavé pohľady návštevníkov MWC je smartfón Caterpillar Cat S60. Zaujímavý je najmä výzorom, ktorý dotvára špeciálna kamera, ktorou však bežnú fotografiu neurobíte. Ide totiž o termálnu kameru FLIR, ktorá zachytí tepelné žiarenie až do vzdialenosti 30 metrov.

Smartfón S60 sa tak môže pochváliť tým, že ako jediný na svete ju má zabudovanú. Okrem toho spĺňa telefón aj prísne vojenské certifikáty a už tradične vydrží naozaj drsné podmienky. Je vodotesný a prachotesný, pričom jeho 4,7 palcový dotykový displej je navrhnutý aj pre prácu s mokrými prstami alebo v rukaviciach.

Japonská Sony predstavila v Barcelone novú sériu smartfónov Xperia X, v štýlovom prevedení so zakriveným skleneným displejom a kontinuálnym rámom. Najvyšší model Xperia X Performance sa sústredí na maximálny výkon, nasleduje ho Xperia X a trio uzatvára model strednej triedy Xperia XA.

Všetky modely sa môžu pochváliť už tradične fotoaparátom. Novinkou pri ňom je však to, že má v sebe prvýkrát integrovanú technológiu prediktívneho hybridného automatického ostrenia. Technológia umožní zvoliť si objekt, ktorému predpovedá jeho pohyb. To prináša ostré zábery bez nežiaduceho rozmazania.

Čínsky výrobca Huawei si so sebou na výstavu MWC priniesol dve zaujímavé mobilné zariadenia. Prvým je smartfón vyššej strednej triedy GX8 s 5,5 palcovým Full HD displejom v tele, ktoré je z 90 percent vyrobené z hliníka. Smartfón disponuje výkonným procesorom Snapdragon 615 a fotoaparátom s rozlíšením 13 megapixelov.

Druhým zariadením je elegantný 12 palcový tablet MateBook, ktorý napriek svojej veľkosti váži len 640 gramov a je určite tenký, keďže má v tomto smere len necelých 7 milimetrov. Vstavaná batéria by mala poskytnúť dostatok energie pre až 13 hodín bežného používania. MateBook je vôbec prvým tabletom spoločnosti Huawei, ktorý funguje s operačným systémom Windows 10. Tablet je zároveň vybavený aj prídavnou klávesnicou v puzdre, a tak sa vďaka tomu, ako aj jeho parametrom, môže stať vhodným mobilným pracovným nástrojom.