Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové smartfóny „Specialist“ X od LG si prinášajú po jednej prémiovej vlastnosti

Nové smartfóny „Specialist“ X od LG si prinášajú po jednej prémiovej vlastnosti
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 2. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG sa rozhodla zmeniť zabehnutý prístup so svojou novou sériou smartfónov, označenou ako „Specialist“ X, ktorú predstaví na výstave MWC v Barcelone. Dvojica oznámených smartfónov si prináša údajne jeden hlavný prvok z prémiových modelov obklopený funkciami a špecifikáciami smartfónov strednej triedy.

Prvé dva smartfóny nového radu od LG nesú označenie X cam a X screen. Ako už samotný názov napovedá, X cam je podľa LG vybavený jedným z najmodernejších fotoaparátov pre masy. Zadný fotoaparát sa skladá z dvoch objektívov a má rozlíšenie 13 megapixelov. Predný selfie fotoaparát disponuje rozlíšením 5 megapixelov.

LG zatiaľ nevydalo bližšie informácie o detailoch, ako sú clony, veľkosť pixelu alebo či je podporovaná optická stabilizácia obrazu.

Druhý smartfón X screen je vybavený sekundárnym malým displejom, ktorý spoločnosť prvýkrát predstavila u modelu LG V10. Rovnako ako u V10 je sekundárny displej umiestnený nad hlavným displejom a dajú sa s ním rýchlo spúšťať často používané aplikácie, prijímať hovory alebo sa dá pozrieť na oznámenie či správu bez toho, aby to ovplyvnilo udalosti na hlavnom displeji.

Je zvláštne, že X cam má lepší displej, ako X screen. Smartfón X cam má 5,2 palcový displej s rozlíšením Full HD 1080p, zatiaľ čo X screen je vybavený 4,93 palcovým primárnym displejom s rozlíšením 720p a 1,76 palcovým sekundárnym displejom s rozlíšením 520 na 80 bodov. Oba smartfóny poháňajú nemenované štvorjadrové procesory spolu s 2 GB operačnej pamäte RAM a vnútorným úložiskom s kapacitou 16 GB.

Spoločnosť LG zatiaľ nezverejnila žiadne informácie o cene. Smartfóny budú predstavené na výstave MWC 2016 v Barcelone, ktorá sa koná už budúci týždeň, ešte pred vydaním v Európe, Ázii a Latinskej Amerike, ktoré je naplánované na budúci mesiac.