Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ladne prispôsobivý konvertibilný notebook Aspire R 13

Ladne prispôsobivý konvertibilný notebook Aspire R 13
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 10. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Acer predstavila svoje nové produkty dostupné už aj pre Českú a Slovenskú republiku. V segmente konvertibilných zariadení pribudol model notebooku Aspire R 13, ktorý ponúka maximálne možnosti využitia a ladné prechádzanie medzi rôznymi používateľskými režimami. Nechýbajú samozrejme ani výkonné technológie pre rýchlejšiu a produktívnejšiu prácu.

Nový konvertibilný notebook Aspire R 13 využíva patentovaný mechanizmus Ezel Aero Hinge od spoločnosti Acer, ktorý podporuje až šesť možných režimov, a to je klasický režim Notebook, ukrytím klávesnice pod zadnú časť alebo položením na plocho v uhle 180 stupňov zase získate režim Displej.

Prechod do režimu Stan príde vhod najmä v stiesnených priestoroch, zatiaľ čo magnetická konštrukcia umožňuje konverziu zariadenia do režimu Tablet. Prechod do režimu Ezel prináša možnosť naklonenia obrazovky do uhla, ktorý bude vyhovovať vašim potrebám a posledný režim Stojan je vhodný pre používanie aktívneho pera Acer Active Pen pre kreslenie alebo písanie poznámok na displeji, ako keby bol v stojane.

Acer, Aspire, Aspire R 13, notebook, konvertibilný notebook, Skylake, technológie, novinky

Inovatívny mechanizmus Ezel Aero Hinge umožňuje elegantné prechádzanie medzi režimami vďaka robustnému U-rámu, vyrobeného z pod tlakom odliatej horčíkovej zliatiny, ktorá má zvýšenú tuhosť pri zachovaní tenkej konštrukcie. Patentovaný 180 stupňov otočný centrálny kĺb umožní nastaviť obrazovku do akéhokoľvek uhlu, zatiaľ čo pánty s duálnym momentom prinášajú dotykové ovládanie bez kývania obrazovky pri zachovaní ľahkého otvárania veka.

Aspire R 13 má hrúbku iba 18,5 milimetra a váži 1,6 kilogramu. Je osadený výkonným procesorom 6. generácie Intel Core Skylake. Pre rýchlejšie pripojenie je zariadenie vybavené Wifi 802.11ac pripojením Qualcomm VIVE 2x2 s technológiou Qualcomm MU, EFX MU-MIMO, ktorá umožní až trikrát rýchlejšie sťahovanie dát v porovnaní s ostatnými 802.11ac produktami, a to najmä v preplnenej sieti.

Acer, Aspire, Aspire R 13, notebook, konvertibilný notebook, Skylake, technológie, novinky

Zabudovaný touchpad Precision Touchpad (PTP) zvyšuje presnosť a výkon pri ovládaní notebooku. Používanie je efektívnejšie aj vďaka novým troj alebo štvorprstovým gestám, podporovaným operačným systémom Windows 10. Technológia Acer TrueHarmony Plus s vylepšeným Dolby Audio zase poskytne pôsobivý zvuk.

Konvertibilný notebook Acer Aspire R 13 bude k dispozícii od polovice októbra za cenu 29,990 Kč.

Acer, Aspire, Aspire R 13, notebook, konvertibilný notebook, Skylake, technológie, novinky

(Zdroj: Tlačová správa Acer)