Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

4ka: Prichádza nový slovenský mobilný operátor

4ka: Prichádza nový slovenský mobilný operátor
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 10. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Slovenská pošta (SP) a telekomunikačná spoločnosť SWAN dnes predstavili novú značku, pod ktorou bude štvrtý mobilný operátor ponúkať svoje služby. Slovenský mobilný operátor bude pôsobiť na trhu pod značkou 4ka. Štvrtý mobilný operátor má pridelené čísla s predvoľbou 0950. Pomoc a podporu pre zákazníkov bude poskytovať na Zákazníckej linke 950.

Od dnešného dňa, 5. 10. 2015, bude 4ka prostredníctvom všetkých, viac ako 1500 pobočiek Slovenskej pošty, ponúkať predplatené mobilné telekomunikačné služby bez akejkoľvek viazanosti s plným pokrytím územia SR. SIM karta pre predplatenú službu s jednoduchým názvom „Moja 4ka“ so štartovacím kreditom vo výške 4 Eurá zabezpečí zákazníkom volania do všetkých sietí v Slovenskej republike a v rámci Európskej únie za jednotnú cenu 4 centy za minútu, a to so sekundovou tarifikáciou od prvej sekundy.

Za rovnakú cenu odošlete aj SMS do všetkých sietí v Slovenskej republike a v rámci Európskej únie. Dobíjanie kreditu bude k dispozícii na všetkých pobočkách SP v hotovosti, bezhotovostne Poštovou kartou, alebo platobnou kartou Poštovej banky. Na vybraných 570 pobočkách SP bude možné zakúpiť aj dobíjacie kupóny v hodnote 4, 8, 12 a 16 euro určené na dobíjanie doma i v zahraničí.

Pre svojich zákazníkov má 4ka pripravenú novú výhodu – dobitý kredit už viac neprepadne. Zákazník sa tak už nemusí trápiť nad tým, aký kredit si dobil a kedy mu končí jeho platnosť. Navyše, kredit je možné bezplatne prenášať so službou Prenos kreditu na iné čísla v rámci siete 4ky, a to prostredníctvom SMS alebo zavolaním na krátky sieťový kód. Služby na SIM karte Moja 4ka môže zákazník využívať až 16 mesiacov odo dňa posledného dobitia.

So SIM kartou Moja 4ka sú aj dáta výhodou. Za 4 centy bude v rámci Slovenskej republiky aj v celej Európskej únii k dispozícii 1 MB dát pre internet v mobile. Zákazníci intenzívnejšie využívajúci internetové služby si budú môcť kúpiť dátový balík 4G GIGA, ktorý obsahuje 1GB dát v sieti 4ky (4G a 2G) za cenu 1 euro priamo na každej pošte.

SWAN, Slovenská pošta, operátor, mobilný operátor, Slovensko, mobil, telefón, smartfón, služby, dáta, internet, pokrytie, 4ka, technológie, novinky

 

Platnosť dátového balíka 4G GIGA je 30 kalendárnych dní a počet aktivovaných balíkov nie je obmedzený. Vlastnou mobilnou sieťou 4G a 2G pokrýva 4ka už dnes viac ako 40% populácie SR vo viac ako 60 slovenských mestách, pričom pokrytie neustále rozširuje. Informácie o aktuálnom pokrytí operátor aktualizuje aj na www.4ka.sk.

Aktuálna ponuka mobilných telefónov 4ky ponúkaných na vybraných 570 pobočkách SP predstavuje 4 mobilné telefóny: Samsung E1200, Huawei Y360, Lenovo 2010 a Huawei Y635. Ponuka telefónov bude postupne rozširovaná, pričom aktuálnu ponuku mobilných telefónov a ich špecifikácie bude 4ka zverejňovať na www.4ka.sk.

Štvrtý mobilný operátor ponúka možnosť prenosu čísla od iných mobilných operátorov do 4ky, pričom nebude za tento prenos účtovať žiadne poplatky. Prenos je možné realizovať prostredníctvom celej siete pobočiek SP.

4ka pre svojich zákazníkov pripravila ešte ďalšie prekvapenie. Na stránke www.4ka.sk majú zákazníci možnosť rezervácie telefónneho čísla 4ky za výhodných podmienok. Celý výnos z poplatkov za túto rezerváciu operátor venuje na dobročinné účely.

Tento zámer je v súlade so schválenou Koncepciou rozvoja SP na roky 2013 - 2016, súčasťou ktorej je aj rozvoj nových služieb v rámci pobočkovej siete. Zavedením predaja telekomunikačných služieb SP nadväzuje na pozitívne skúsenosti s poskytovaním služieb Poštovej banky a Poštovej Poisťovne, TIPOSu, TicketPortalu, či Integrovaných obslužných miest občana.

(Zdroj: Tlačová správa SWAN)