Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartfón Mate S vybavený pokročilou dotykovou interakciou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 9. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca Huawei predstavil na veľtrhu IFA 2015 novú vlajkovú loď - smartfón Huawei Mate S. Celokovové telo v reflexnom prevedení bude dostupné v štyroch farbách - Titanium grey, Prestige gold, Mystique champagne a najmä ženy poteší farba Coral pink.

Mate S má veľký, 5,5 palcový displej s rozlíšením Full HD, ktorý chráni štvrtá generácia 2,5 D zakriveného skla Gorilla Glass. Smartfón je pritom rozmerovo menší ako iPhone, ale s rovnakou veľkosťou displeja.

Fotografov i nadšencov fotenia poteší zadný fotoaparát s rozlíšením 13 megapixelov, ktorý je vybavený štvorfarebným RGBW obrazovým snímačom. Spolu s obrazovým procesorom na úrovni fotoaparátov DSLR by mal zaistiť bezproblémové fotografovanie i pri slabých svetelných podmienkach.

Huawei použil vo svojom smartfóne novinky týkajúce sa dotykových technológií. Pre autorizáciu používateľa sa využíva Fingerprint Sense 2.0 s väčšou citlivosťou a rýchlosťou. Plocha pre čítanie otlačkov prsta môže pritom zároveň slúžiť aj na rýchle prezeranie fotografií, zdvíhanie hovorov, či ako spúšť pre selfie fotenie.

Knuckle Control 2.0 umožňuje zasa pokročilú interakciu so zariadením. Napríklad nakreslením písmena „C“ kĺbom prstu sa aktivuje fotoaparát, pri písmene M sa spustí hudba a pri písmene E zasa internetový prehliadač.

Technológia dvojdimenzionálneho dotykového ovládania reaguje na silu prítlaku. Funguje to tak, že napríklad pri silnejšom zatlačení na displej sa priblíži detail na fotografii. Smartfón Mate S môže teda fungovať aj ako jednoduchá váha. Stačí položiť napríklad taký pomaranč na displej a sila prítlaku ho odváži.