Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IFA 2015: Sony predstavila novú rodinu Xperia Z5

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 9. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Japonská Sony predstavila nové smartfóny z rodiny Xperia, ide o vlajkovú loď Xperia Z5, menšiu verziu Xperia Z5 Compact a tretí smartfón Xperia Z5 Premium by sa dal kľudne nazvať ako „super vlajková loď“, keďže sa podľa spoločnosti jedná o vôbec prvý smartfón na svete s displejom, ktorý má rozlíšenie 4K.

Všetky tri modely sú si dosť podobné spracovaním aj funkciami. Sony stavila na osvedčený dizajn s predným a zadným Gorilla sklom, telo má zaoblené hrany a odolný rám chrániaci smartfón. Na výber je z rôznych farebných prevedení a tak si vyberie snáď každý podľa svojho vkusu.

Sony Xperia Z5 Compact

Podobnosť sa týka aj špecifikácií. Smartfóny bežia na 64-bitovom procesore Snapdragon 810, sú vode a prachu odolné, pričom nemajú krytku pre Micro USB port. Vnútorné úložisko s kapacitou 32 GB sa dá rozšíriť prostredníctvom microSD karty až na 200 GB. Vstavaná batéria podľa Sony vydrží až dva dni používania. Z5 a Z5 Premium majú 3 GB operačnej pamäte, Z5 Compact si vystačí s 2 GB RAM.

Sony Xperia Z5

Sony si pohrala so snímačom otlačkov prstov a zabudovalo ho, ako už je u Xperia zvykom, na pravú stranu, priamo do tlačidla pre zapnutie alebo vypnutie smartfónu. Tlačidlo má elegantný oválny tvar a je dostatočne citlivé.

Sony Xperia Z5

Asi najviac zaujme nový fotoaparát, ktorý má obrovské rozlíšenie až 23 megapixelov a nachádza sa v ňom nový modul obrazového snímača. Tiež sa môže pochváliť hybridným autofocusom a 5-násobným zoomom.

Sony Xperia Z5 Premium

Smartfón Sony Xperia Z5 Compact má 4,6 palcový displej s rozlíšením 720p, Xperia Z5 zvyšuje rozlíšenie svojho 5,2 palcového displeja na 1080p a najvyšší model Xperia Z5 Premium s 5,5 displejom nerobí žiadne kompromisy a ponúka rozlíšenie 4K.

Sony Xperia Z5 Premium

Smartfóny Xperia Z5 Compact a Xperia Z5 budú celosvetovo dostupné od októbra tohto roku a Xperia Z5 Premium príde o niečo neskôr v novembri.