Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Smartfón Samsung Galaxy J1

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
26. 5. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vyvážená výbava, moderný a elegantný dizajn, pokročilé funkcie pri fotografovaní a predĺžená výdrž batérie – to je stručná, ale výstižná charakteristika inteligentného mobilného telefónu Samsung Galaxy J1.

Hneď po otvorení sa k slovu hlási samotný smartfón. Priložený je samozrejme i stručný návod v papierovej podobe. Používateľ si nájde i hands-free sadu slúchadiel. A k tomu aj mikro USB nabíjačku. No je tu však ešte dátový USB kábel pre spojenie s počítačom. A napokon aj vyberateľná batéria.

Štýlová Galaxy J-jednotka má všetky funkcie ukryté v tele z hrúbkou 8,9 milimetra. Jej oblé hrany sú navrhnuté tak, aby dobre sadli do ruky. Telefón sa tak príjemne používa. Kapacitná dotyková TFT obrazovka má rozmer 4,3 palca, rozlíšenie 480 na 800 bodov, a zobrazuje 16 miliónov farieb.

Predstavme si podrobnejšie aj ďalšie parametre tohto smartfónu. Systém je stavaný na platforme Android 4.4 KitKat. O plynulý chod telefónu sa stará dvojjadrový Dual Core s taktom 1,2 GHz. Telefón dokáže plynulo spracúvať údaje vďaka 512MB operačnej pamäte RAM. Vnútorný úložný priestor má veľkosť 4GB a pomocou mikroSD kariet je ešte rozšíriteľný až na úctyhodných 128GB.

Galaxy J1 je navrhnutý tak, aby sa stal pohodovým spoločníkom pri fotografovaní, či už skupinových alebo selfie fotiek. Predná dvoj-megapixlová kamera je využiteľná i pre videohovory. No ešte viac bude obľúbená z jej novými funkciami pri zhotovovaní práve autoportrétov.

Funkcia Palm Selfie dokáže automaticky nastaviť samospúšť a zachytiť tak fotku v správne nastavenej kompozícii. J-jednotka myslela aj na zjednodušenie podmienok pri zhotovovaní selfies a preto ponúka ďalšiu funkciu Tap to Take Pics, s ktorou sa dá zhotoviť fotka dotykom prsta kdekoľvek na displeji.

Zadný fotoaparát s funkciou automatického ostrenia, tvárovou detekciou a LED osvetľovacou diódou má rozlíšenie 5 megapixelov. Batéria s kapacitou 1850mAh zvládne aj väčšiu záťaž pri častom používaní.

S funkciou Ultra Power Saving Mode sa pritom zariadenie dokáže prepnúť do úsporného režimu a minimalizuje tak nároky na batériu, ktorá takto aj pri neustálom používaní maximálne šetrí energiu.

Samsung Galaxy J1 je dostupný v obľúbených používateľských farbách – v čiernej a bielej verzii. Pre tých, ktorí potrebujú mať svoj súkromný telefón prepojený napríklad s pracovnými hovormi je určená verzia Galaxy J1 Duos s dvomi slotmi na SIM kartu a to v rovnakých farebných prevedeniach, doplnených o námornícku modrú.

Jedným dychom treba na záver povedať, že Samsung Galaxy J1 je jednoduché, no zaujímavé zariadenie a určite sa ho oplatí zaradiť do zoznamu pri výbere smartfónu, ktorý ponúka plnohodnotné využitie viacerým typom používateľov.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)