Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Alcatel Onetouch: Smartfón POP 2 s LTE a DualSIM

Alcatel Onetouch: Smartfón POP 2 s LTE a DualSIM
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 5. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť ALCATEL ONETOUCH uviedla na český a slovenský trh smartfón POP 2, táto novinka je určená pre tých, ktorí hľadajú telefón s prizanivou cenou, veľkým 5 palcovým displejom spolu s podporou mobilných sietí LTE (4G) a možnosťou použitia dvoch SIM kariet.

Smartfón POP 2 prichádza s veľkým a prehľadným 5 palcovým displejom, ktorý má rozlíšenie 480 na 854 bodov. Je vhodný pre pohodlné sledovanie videí alebo hranie hier. Smartfón poteší aj funkciami, ako je prebudenie telefónu poklepaním na displej alebo priblíženie a oddialenie pomocou jedného prstu.

Výkon POP 2 poskytuje štvorjadrový procesor od Qualcommu s frekvenciou 1,2Ghz spolu s 1GB operačnej pamäte. Smartfón beží na novom operačnom systémem Android 5.0 Lollipop. Používatelia ocenia desiatky predinštalovaných aplikácií v telefóne – od sociálnych sietí, cez hry až po kalkulačku či svetlo.

POP 2, smartfón, ALCATEL ONETOUCH, Android, LTE, DualSIM, Wifi, Full HD, displej, technológie

Fotoaparát s rozlíšením 5 megapixelov disponuje rýchlou uzávierkou, pričom sa ľahko ovláda a má i niektoré pokročilé funkcie, ako je sekvenčné snímanie alebo rozpoznávanie tvári a úsmevov. Kamera vybavená stabilizáciou obrazu nakrúca videá v rozlíšení až Full HD. Používateľ môže okamžite svoje fotky a videá nahrať na svoje sociálne siete a podeliť sa tak o ne so svojimi priateľmi.

Vďaka funkcii Miracast sa dá obraz zo smartfónu bezdrôtovo premietať priamo na vašom televízore. Vnútorná kapacita smartfónu pre ukladanie vašich dát je 8GB a dá sa samozrejme rozšíriť o ďalších 32GB prostredníctvom mikroSD karty.

POP 2, smartfón, ALCATEL ONETOUCH, Android, LTE, DualSIM, Wifi, Full HD, displej, technológie

Podpora mobilnej siete LTE umožňuje plynulé streamovanie videí, plynulé hranie online hier alebo rýchle sťahovanie dát s rýchlosťou až 150 Mb/s. V prípade potreby sťahovania veľkého objemu dát príde urťite vhod funkcia Download Booster, ktorá dokáže skombinovať rýchlosť mobilného pripojenia s dostupnou Wifi sieťou. Pri smartfóne radu POP 2 je veľkým prínosom i funkcia DualSIM, čiže možnosť používania až dvoch SIM kariet súčasne v jednom zariadení.

Smartfón POP 2 je dostupný v bielej a čiernej variante za cenu 139,90 Eur alebo 3 990 Kč. Používatelia navyše v balení získajú i tri rôzne farebné zadné kryty smartfónu.

POP 2, smartfón, ALCATEL ONETOUCH, Android, LTE, DualSIM, Wifi, Full HD, displej, technológie

(Zdroj: Tlačová správa ALCATEL ONETOUCH)