Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MWC: Smartfóny ZTE Blade S6 a Blade S6 Plus

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínska spoločnosť ZTE predstavila smartfóny strednej triedy Blade S6 a Blade S6 Plus, ktoré majú jednoduchý zaoblený dizajn pripomínajúci iPhone 6. Telo je síce vyrobené z hladkého vylešteného plastu, čo nemusí každému vyhovovať, no nešetrilo sa na samotnej výbave smartfónu.

Smartfóny Blade S6 a Blade S6 Plus bežia na operačnom systéme Android 5.0 Lollipop a v ich útrobách bije srdce osemjadrového procesoru MSM8939 s frekvenciou 1,5Ghz. Operačná pamäť vo veľkosti 2GB si poradí aj s náročnými aplikáciami a hrami.

Vnútorný úložný priestor pre digitálny obsah je 8GB alebo 16GB. Priestor sa samozrejme dá rozšíriť prostredníctvom mikroSD karty až o ďalších 128GB. Obidva modely sú vybavené aj prenosovou technológiou LTE štvrtej generácie. Nechýba ani Wi-Fi a Bluetooth pripojenie.

Blade S6

5 megapixelový predný fotoaparát je vhodný pre fotenie selfies alebo video komunikáciu. Zadný fotoaparát s rozlíšením 13 megapixelov pridáva LED blesk spolu s funkciou automatického ostrenia.

Blade S6 je rozmerovo menší, pričom veľkosť displeja je 5 palcov. Displej ponúka HD rozlíšenie, čiže 720 na 1280 bodov. Batéria má kapacitu 2400mAh. Väčší zo smartfónov, Blade S6 Plus, so svojím displejom veľkosti 5,5 palca by mohol už byť považovaný aj za phablet.

Dopomáha mu k tomu aj Full HD rozlíšenie displeja, ktoré je 1080 na 1920 bodov. S6 Plus ponúka aj dlhšiu prevádzkovú dobu vďaka batérii s kapacitou až 3000mAh.

Blade S6