Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slovak Telekomu rastie dátová prevádzka v LTE sieti

Slovak Telekomu rastie dátová prevádzka v LTE sieti
Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
23. 2. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dátová prevádzka v sieti LTE Slovak Telekomu narástla takmer 20 násobne. Stalo sa tak od septembra 2014 do februára 2015. Určite sa to dá pripísať aj poklesu cien mobilných zariadení, ktoré LTE podporujú. V tejto súvislosti preto Slovak Telekom spúšťa aj jarnú kampaň na paušály Happy.

Pokrytie Slovenska rýchlou mobilnou sieťou LTE u mobilného operátora Slovak Telekom prekročilu 52 percent. Operátor chce pritom ďalej rozvíjať túto sieť. Vo svojich plánoch sa okrem pokrytia území ďalších miest chce zamerať aj na pokrytie diaľnic, železníc a turistických destinácií.

V súčasnosti prenesie 4G zákazník asi gigabajt údajov. Ďalšie dáta však prenesie v 3G sieti. Súčasný 3G zákazník pritom prenesie zhruba 700 megabajtov údajov.

Podporiť využívanie LTE siete by pritom mohla aj nová ponuka od Slovak Telekomu. Operátor plánuje spustiť od 2.marca 2015 jarnú kampaň na paušály Happy a zameria sa v nej na výhodnú ponuku 4G smartfónov i tabletov. Zákazník si bude môcť za cenu jedného zariadenia zobrať dve alebo získať kupón so zľavou.

Tri možnosti bonusov

V jarnej kampani získa zákazník pri aktivácii či prolongácii Happy viaceré možnosti hardvérových bonusov. Vybrať si môže bestsellery v kombinácii alebo kupón na hardvér podľa výberu. Ponuka platí pre paušály od Happy XS po Happy Profi.

1.     4G smartfón Sony Xperia ako darček

Prvou možnosťou je dvojica smartfónov Sony Xperia M2 – Sony Xperia E3. Za štandardnú cenu Sony Xperia M2 k Happy paušálu získa zákazník dva smartfóny Sony Xperia a druhý môže venovať svojmu blízkemu.

 2.     4G smartfón LG k tabletu ako darček

Druhou možnosťou je získať k jednému paušálu s tabletom aj smartfón . Telekom ponúkne modely LG G Pad 8.0 – LG F60, oba s podporou 4G siete.

Pri tejto dvojici sa cena odvíja od mesačných poplatkov za tablet, t.j. zákazník k paušálu Happy platí za LG G Pad 8.0 a smartfón LG F60 získa ako darček. Súčasťou tejto kombinácie je aj druhá SIM karta so zdieľaním dát k Happy na tri mesiace zadarmo.

3.     Hardvérový kupón ako darček pre ostatných

Ak zákazník nemá záujem o dvojicu bestsellerov, popri aktivácii alebo predĺžení služby s telefónom získa kupón na ďalšie zariadenie podľa výberu.

Výška kupónu sa odvíja od jeho použitia – ak si zákazník zvolí k druhému telefónu aj paušál Happy, zľava má hodnotu 100 €. Pokiaľ si zoberie druhý telefón bez paušálu, získa zľavu 50 € na ďalší hardvér v portfóliu.

Magio GO Plus na tri mesiace zdarma

Na všetky aktivácie a prolongácie v jarnej kampani sa vzťahuje aj ďalší bonus: zákazníci získajú aplikáciu Magio GO Plus na tri mesiace zdarma.

Takto budú môcť využiť nielen svoj nový telefón či tablet, ale aj otestovať si mobilnú TV aj s archívom od Telekomu v najvyššej kvalite na 4G sieti s aktuálnym najväčším pokrytím 52 percent populácie Slovenska.