Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung Galaxy Alpha so sprievodným slovom

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
13. 10. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na Slovensko k nám pricestovalo nové zariadenie z galaxie "Alpha" - nebojte sa, reč nie je o žiadnom raketopláne, ale o novom smartfóne z dielne Johokórejcov. Viac už v reportáži.

Najnovší prírastok do rodiny Galaxy pomenoval jeho tvorca označením „Alpha“ a svojou konštrukciou patrí k tým elegantnejším, ale i odolnejším zariadeniam. Juhokórejský Samsung sa snažil prísť s inovatívnym dizajnovým prístupom, ktorý si prináša najmä tenučký kovový rámik. Napriek jeho nepatrnej hrúbke si tu však našli miesto všetky potrebné konektory. 

"Okrem bežných konektorov, ktoré sa nachádzajú v kovovom kryte sa na spodnej hrane nachádza aj reproduktor, čo je pre Samsung niečo nové. Prináša hutnejšiu a bohatšiu reprodukciu basov,“ hovorí Ivan Kapec zo spoločnosti Samsung. 

Super AMOLED displej má rozmer štyri celé sedem desatín palca a disponuje HD rozlíšením. Okrem toho tu však nájdeme zaujímavé parametre aj pod povrchom. Osemjadrový procesor, či najnovší Android KitKat. 

"Kapacita batérie je 1860 mAh, čo nie je veľa v porovnaní s našimi high-end telefónmi, no prijemne prekvapí hlavne kvôli optimálnemu využitiu a šetreniu energie v rámci hardvéru, čo sa týka procesora a displeja a v rámci aplikácie extrémneho šetrenia baterky, kde telefón dokáže ešte pri 10 % fungovať na telefonovanie a posielanie správ," pokračuje pán Kapec.

Telefón tak s menšou batériou dokáže to, čo jeho kolegovia s vyššou kapacitou. Všetok výkon sa pritom ukrýva v tele s hrúbkou len šesť celých sedem desatín milimetra. „V zariadení sa nachádza na prednej strane 2,1 a na zadnej 12 mpx fotoaparát, ktorý prináša HDR mód, jednak sú to všetky módy fotenia pri rôznych svetelných podmienkach alebo športových aktivitách.“ 

No a aby každý vedel, ako sa pri tých športových aktivitách zapotí, vývojári sa v tomto modeli zamerali aj na monitorovanie zdravia. Nechýba tu preto aplikácia S-Health, či senzory, ktoré poznáme aj z vlajkových lodí juhokórejského výrobcu. „Snímač srdcového tepu sa nachádza na zadnej strane v blízkosti pri šošovke, okrem neho je to na prednej strane implementovaný snímač odtlačkov prstov.“ 

K zariadeniam však dnes už neodmysliteľne patrí množstvo príslušenstva a v tomto smere je veľmi dôležitou vlastnosťou kompatibilita. Preto sa na ňu prihliadalo aj v prípade Galaxy Alpha, a tak ju uvidíme v spojení s inteligentnými hodinkami Gear 2 či Gear S, no z hry sa nevynechali ani nové Bluetooth slúchadlá Gear Circle. Možnosť využitia tohto smartfónu sa vďaka tomuto príslušenstvu zrejme opäť o niečo rozšíri.