Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dell: Najtenší tablet s pokročilou 3D technológiou

Dell: Najtenší tablet s pokročilou 3D technológiou
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
11. 9. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Popri tom, ako sa naše zraky upierali na show Apple, výrobca Dell spolu s Intelom poodhalili pár skutočností o novom tablete Dell Venue 8 7000. Nemala by to byť veru žiadna lacná plastová hračka, ale tablet, ktorý už dokáže poriadne množstvo vecí.

Na developerskej konferencii Developer Forum predstavila spoločnosť Dell v spolupráci s Intelom nový tablet Dell Venue 8 7000. Teda, ešte ho nepredstavili v celej kráse, ale aspoň poodhalili nejaké zaujímavosti. Pri jeho vývoji sa zamerali najmä na stránku displeja a schopnosti fotoaparátu. Rozlíšenie OLED obrazovky bude totiž nádherných 2,560 x 1,600 pixelov na uhlopriečke veľkosti 8,4 palca. Zaujímavá je však aj jeho hrúbka – tá má totiž dosiahnuť len šesť milimetrov – čo by z neho robilo najtenší tablet súčasnosti.

Okrem procesoru Intel Atom Z3500 sa však spoločnosť Intel postarala aj o niečo iné. Tablet sa má popýšiť aj prítomnosťou technológie Intel RealSense. Tú poznáme zo zariadení ako Kinect od Microsoftu či Leap Motion. RealSense podporuje ovládanie gestami, na čo využíva pokročilý systém 3D kamier. Tie si vedia poradiť aj s mapou hĺbok, čiže na záberoch vedia určiť rozmery objektov, nech sú akokoľvek priestorovo rozložené.

(Zdroj a foto: Engadget)