Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

V Japonsku zajtra uvedú "bezrámový" smartfón

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
28. 8. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bezrámový smartfón – možno aj tak by sme mohli nadnesene nazvať novinku od Sharpu, ktorá minimálne na svojich troch stranách spĺňa toto tvrdenie. Kým iní výrobcovia sa snažia umiestniť displeje zhruba do polovice predného panela, teda hore i dolu majú rovnaký priestor, Sharp sa rozhodol ísť inou cestou.

Ide o nový smartfón od Sharpu s názvom Aquos Crystal a jeho dizajn je skutočne nádherný. Tenučké okraje na troch stranách normálne tvoria pochybnosti, či sa tam vôbec nachádzajú. Zvláštny LCD displej má veľkosť až 5 palcov a rozlíšenie 720p (720 x 1,280). Výrobca si však dal záležať nie len na dizajne, ale aj na vnútorných komponentoch, a tak sa nám tu predstavia 4-jadrový procesor taktovaný na 1,2 GHz spolu s 1,5 GB operačnej pamäte RAM.

Vnútorná kapacita znesie 8 GB dát a dá sa rozšíriť aj o mikro SD kartu. Fotoaparát má rozlíšenie 8 mpx a je vybavený množstvom užitočných funkcií, nie však iba umeleckých, ale aj kompozičných. Predná webkamera rozlíši 1,2 mpx. O operačný systém sa stará Android vo verzii KitKat 4.4.2 a nechýba ani podpora LTE. V Japonsku ho uvedú na trh zajtra, no Európa si bude musieť počkať.